Bram Schuurman debuteerde en werd gewaardeerd
Bram Schuurman debuteerde en werd gewaardeerd FC Deltasports'95

Week van de scheidsrechter

25 september 2021 om 19:52 Sport Deel je nieuws

Van 25 september tot en met 3 oktober is het de “Week van de Scheidsrechter”.  Scheidsrechters van elke sport worden dan in het zonnetje gezet. Bram Schuurman floot zijn eerste (jeugd)wedstrijd bij FC DELTASPORTS’95 en kreeg na afloop ook een uiting van waardering.  

Cruciale rol.

Om welke sport het ook gaat, de rol van de scheidsrechter is enorm belangrijk. Waar het gaat om spelplezier, het toepassen van de regels en het voorkomen en oplossen van conflicten speelt deze daarin een cruciale rol. En dat bedankje is dit jaar belangrijker dan ooit! Want na een zwaar corona-jaar ervaren veel verenigingen een ongewenst verloop in hun scheidsrechtersbestand. Des te meer geven is het nu geven van een blijk van waardering in zo’n week zeer belangrijk.

Acht

De 13 jarige Bram Schuurman floot voor het eerst een jeugdwedstrijd. “Ik was best zenuwachtig voor de wedstrijd” zei hij na afloop. “Maar naar mate de wedstrijd vorderde  ging het steeds beter met hulp van de scheidsrechters ondersteuning”.  Niemand die zich daar aan stoorde. Na afloop werd hij dan ook terecht bedankt door de spelers. In de bestuurskamer kreeg hij om zijn inbreng nog eens extra te benadrukken een doos chocolade en een begeleidende bedankt brief van de coördinator. Schuurman met een dikke grijns: “en ik kreeg ook te horen dat ik een acht verdiend had voor mijn eerste scheidsrechter optreden”.

advertentie
advertentie