Afbeelding
Max Broekhuizen
Nationale Sportweek

Hoe is het nu met... Max Broekhuizen

Voetbal

HOUTEN Van 18 september t/m 27 september is de Nationale Sportweek (NSW). Elke dag heeft een eigen thema, zoals aangepast sporten, ouderen en topsport. Deze week zetten we dan ook speciaal voor de gelegenheid clubs en sporters uit Houten in het zonnetje. Vandaag de jonge scheidsrechter Max Broekhuizen.

,,Het was 3 februari toen ik de award Sporter van het jaar 2019 in ontvangst mocht nemen. Een prijs die ik absoluut niet zag aankomen aangezien Michel van Rooijen en Fleur Smout ook fantastische dingen hebben bereikt. Ik ben nog steeds elke dag enorm trots als ik de prijs zie en voel mij vereerd! Het is super leuk om te zien hoe ik nog steeds tijdens mijn werk in de Roskam wordt herkend als “die ene scheidsrechter” of “sporter van het jaar”.

Helaas is het seizoen kort na de uitreiking abrupt gestopt en waren we allemaal genoodzaakt te stoppen met sporten en dit alles door het coronavirus. In korte tijd is er veel veranderd en ook binnen de voetballerij. Denk aan de afstand die we moeten bewaren bij het omkleden, douchen, het veld oplopen en ga zo nog maar even door. Promotie zat er ook voor ons helaas niet in.

FOX SPORT Ik ben enorm blij dat we voorlopig weer lekker kunnen voetballen en ik hoop ook dat we dat samen kunnen blijven doen. Ik zal dit seizoen actief zijn in de hoofdklasse, 1e klasse en vrouwen Eredivisie. Dus mocht je een keer naar Fox Sport kijken wellicht zie je mij wel?! Dit seizoen ga ik mijn uiterste best doen om de stap naar het talententraject betaald voetbal te maken. Deze stap zou geweldig zijn voor het behalen van mijn droom: fluiten in de Eredivisie.

REF2REF Om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen blijven voetballen, is het belangrijk dat we elkaar de ruimte geven, op elkaar letten en steunen daar waar nodig. Ik probeer met Ref2Ref hier ook mijn steentje aan bij te dragen, door het opleiden en helpen van scheidsrechters en dus indirect ook de clubs. Ik ben van mening dat iedereen in staat is om eens in de zoveel tijd te fluiten en zo jouw eigen club te helpen. Geen idee hoe je nou moet starten? Bericht mij dan eens en ik help je graag verder.

Ik wens iedere sporter komend seizoen enorm veel plezier en geniet ervan, want we hebben gezien dat het sporten niet altijd vanzelfsprekend is. We moeten het samen doen, als één team en met één doel! Ook van het virus kunnen we winnen, als we maar samenwerken.”

Afbeelding
advertentie