Houten partnergemeente van FC Utrecht
Houten partnergemeente van FC Utrecht Martin Monkel

FC Utrecht en gemeente Houten verstevigen samenwerking

15 augustus 2019 om 19:32 partnercontent

HOUTEN Donderdag 15 augustus jl. heeft voetbalclub FC Utrecht de reeds bestaande samenwerking met de gemeente bevestigd door de overhandiging van een gegraveerde plaquette. Dat geschiedde door Gert Kruys, ambassadeur van de businesstak van de FC aan wethouder Kees van Dalen ten overstaan van een groot aantal ouderen van de Randhoeve, die al jaren onderdeel zijn van de onderlinge  samenwerking.

Martin Monkel

DOEL De gemeente Houten is één van de gemeenten waarmee FC Utrecht een hernieuwde samenwerking aangaat. Afgelopen seizoenen hebbenbeide partijen al intensief samengewerkt. FC Utrecht heeft zich ten doel gesteld om maatschappelijke activiteiten op locatie te organiseren. De belangrijkste onderwerpen hierbij zijn: bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Van Dalen: ,,Je hebt organisaties die bezig zijn met maatschappelijke doelen, maar FC Utrecht maakt daar echt werk van''. Kruys illustreert zijn rol op deze bijeenkomst als volgt: ,,Je gelooft het niet maar, twintig kilo geleden was ik ook profvoetballer''. Hij speelde bijna zijn hele carrière bij FC Utrecht. ,,Ik ben er trots dat ik hier mag zijn en de maatschappelijke betrokkenheid van FC Utrecht mag presenteren. En ik ben blij te zien dat jullie er nog steeds plezier in hebben''.

SAMENWERKEN FC Utrecht en Houten werken al langdurig samen. ,,Waarom dan deze bijeenkomst om die samenwerking te hernieuwen?'' is de vraag aan 'sportwethouder' Van Dalen.  ,,Hernieuwd samenwerken is eigenlijk opnieuw de streep er onder zetten'' zegt hij. ,,We zijn begonnen met Kerst 2017 vanuit de gedachte de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De ouderen die nu aanwezig zijn kenden elkaar in feite niet en nu zie je dat ze hier elke maand in het gemeentehuis koffiedrinken en contacten onderhouden. Maar we doen ook activiteiten op scholen en we organiseren clinics, het heeft in die tijd zeker niet stilgelegen. Heel eenvoudig allemaal, maar het werkt wel'' besluit Van Dalen.
Utrecht wordt gesponsord door 'Zorg van de Zaak', dat bouwt aan een netwerkwerk van bedrijven dat ervoor zorgt dat mensen kunnen blijven deelnemen aan werk. "Om volwaardig onderdeel te kunnen zijn van de maatschappij is, naast werken, het meedoen en bijdragen aan de samenleving evenzo belangrijk. Hierbij gaat het om de sociale contacten die je hebt of rol die je vervult binnen bijvoorbeeld een vereniging. En juist daar zien wij de verbinding met FC Utrecht, omdat zij naast haar sportieve doelstellingen gezondheid én maatschappelijke participatie hoog in het vaandel hebben staan." aldus directeur Marius Touwen.
 

CONTACT De gemeente heeft deze ochtend ook de bewoners van de Randhoeve ook uitgenodigd. Twee jaar geleden waren een elftal bewoners van de Randhoeve bij het eerste kerstdiner van FC Utrecht. Toen ontstond het idee om deze bewoners wekelijks uit te nodigen voor een kop koffie in het gemeentehuis. Het wekelijkse koffie-uurtje wordt nog altijd druk bezocht. Hiermee draagt de gemeente bij aan de sociale contacten in de wijk. ,,Hoe mooi is het dat jullie hier zitten en symbool staan voor de dingen die wij als FC doen, en daar zijn we heel erg trots op''. 
Ter gelegenheid van deze bijeenkomst krijgen zij van de voetbalclub een vrijkaart voor de wedstrijd op 25 augustus tegen VVV Venlo in Galgenwaard. ,,En mocht het niet lukken met vervoer, dan gaan wij dat als gemeente regelen" garandeert Van Dalen.

advertentie
advertentie