Afbeelding
Archief BDUMedia

Burgemeester sluit woning aan Hoekcamp voor drie maanden

Misdaad

HOUTEN Burgemeester Isabella heeft donderdag een woning aan de Hoekcamp gesloten. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat vanuit de woning stelselmatig drugs werden gedeald.

Het ging om een breed aanbod aan soorten drugs, die afgehaald of bezorgd konden worden. Naast cocaïne, MDMA, 2CB, GHB en hennep zijn in de woning busjes pepperspray aangetroffen. De eveneens gevonden hoeveelheid telefoons en contant geld wijzen er volgens de politie op dat de handel een behoorlijke omvang had.

De burgemeester sluit de woning voor een periode van drie maanden omdat sprake is van ernstige feiten en, zo bleek uit onderzoek, een verminderd gevoel van veiligheid bij buurtbewoners. Isabella: ,,Dit soort drugspraktijken worden in onze gemeente niet getolereerd. Mede dankzij de meldingen van bewoners via Meld Misdaad Anoniem kon de handel hier worden beëindigd. Ik waardeer het daarom zeer dat deze bewoners een melding hebben gedaan. En ik roep andere inwoners die signalen van misstanden hebben of iets vreemds zien op om dat ook te doen. Melden kan bij de politie, de gemeente, de woningcorporatie of via Meld Misdaad Anoniem.”

advertentie
advertentie