Afbeelding
Politie.nl

Oplichters actief in Houten

Misdaad

HOUTEN Een echtpaar van boven de tachtig is vorige week voor 700 euro opgelicht, in hun eigen huis. Zij willen graag andere Houtenaren waarschuwen voor deze praktijken. 

door Agnes Corbeij

,,We zaten gewoon aan de koffie toen er een man aan de deur stond. Hij zou op het dak van de buurman aan het werk zijn wegens lekkage en vertelde dat ons dak er ook niet best uitzag. Als wij 700 euro konden voorschieten, zou hij materiaal gaan halen om ook ons dak te repareren.”

NAÏEF De man gaf het geld contant en was blij dat zijn dak gerepareerd kon worden. ,,Achteraf naïef natuurlijk, daarom wil ik waarschuwen, om anderen hetzelfde lot te besparen.” De oplichter kwam uiteraard nooit terug en was ook nooit op het dak van de buren bezig geweest. ,,We zijn boven de 80 en blijven binnen wegens corona. We weten dus niet of hij dit grapje ook bij anderen in de wijk heeft toegepast.”

Het bedrijf waar de oplichter werkzaam voor zei te zijn, bestaat wel, maar weet niks van deze praktijken. Waarschijnlijk heeft de oprichter een willekeurig bedrijf genoemd. 

MISHANDELD Overal in Nederland, dus ook in Houten, wordt geregeld melding gemaakt van oplichting van ouderen. Afgelopen najaar waarschuwde de politie Houten nog voor oplichters die zich voordeden als pakketbezorgers. In dat geval werden de slachtoffers ook nog mishandeld. De man des huizes werd hardhandig naar binnen geduwd en op zijn hoofd geslagen. Er werd één verdachte opgepakt. 

Ook het echtpaar van boven de 80 dat vorige week opgelicht werd, doet aangifte bij de politie, net als het bedrijf uit wiens naam gehandeld werd. 

advertentie