Afbeelding
Museum Doorn

Museum Huis Doorn genoodzaakt tot tijdelijke sluiting

Musea

DOORN/HOUTEN Door de aangescherpte coronamaatregelen die vrijdag 26 november zijn afgekondigd, ziet de directie geen kans meer om Museum Huis Doorn op een – organisatorisch - verantwoorde wijze open te houden voor het publiek. Het museum sluit om deze reden vanaf dinsdag 30 november tot en met zondag 19 december tijdelijk zijn deuren.

Bij het museum zit het knelpunt vooral in het historische Huis Doorn waar de 1,5 meterregel het moeilijkst te bewaken is en waar nu ook voor de rondleiders een mondkapjesplicht geldt. In het museum zijn 180 vrijwilligers actief die het publiek welkom heten en de rondleidingen verzorgen. Een grote deel van deze groep vrijwilligers is 70 jaar en behoort tot de risicogroep.

TOEGENOMEN DRUK Het museum voelt een grote verantwoordelijkheid tegenover zijn vrijwilligers en de plicht om hen veilige werkomstandigheden te bieden: ,,Door de aangescherpte maatregelen kan hier helaas niet meer aan voldaan worden. Hier komt bij dat de nieuwe maatregelen voor extra druk op de organisatie zorgen.”

Museum Huis Doorn hoopt het publiek vanaf 21 december weer te kunnen ontvangen.

Museum Huis Doorn is het ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II en Plaats van Herinnering Eerste Wereldoorlog. Huisdoorn.nl.

advertentie
advertentie