Ron Grillet en Miriam de Jong
Ron Grillet en Miriam de Jong

Nieuw restaurant Miro

19 december 2019 om 12:32 Nieuws

HOUTEN In het Oude Dorp in Houten opende op 14 december restaurant Miro. De eigenaren Ron Grillet en Miriam de Jong stellen in hun restaurant sociaal ondernemerschap centraal. Ze gebruiken lokale producten die zoveel mogelijk biologisch zijn en er werken ook mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Karin Tim-Mijland

Grillet heeft ruim tien jaar ervaring als bedrijfsleider in de horeca en in de evenementenbranche. Nadat hij altijd voor anderen werkte, wilde hij graag zijn eigen restaurant beginnen. Grillet: ,,Ik krijg plezier in begeleiding van mensen met een 'arbeidsverleden' waardoor ik ze weer op de rails kan krijgen." Zijn partner heeft ervaring met de begeleiding van jongeren met hechtingsproblemen en heeft ook in de horeca gewerkt. Samen besloten ze restaurant Miro op te richten. Deze naam is een combinatie van hun voornamen mi van Miriam en ro van Ron.

,,We willen een restaurant waar alles klopt: de service, het eten, de sfeer en waar het relaxed is. Mede hierdoor kunnen we personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt beter begeleiden. Ik houd van kwaliteit en geloof dat dit hand in hand kan gaan," zegt Grillet.

GERECHTEN De menukaart bevat kleine gerechten die geïnspireerd zijn op recepten uit de hele wereld. Ze variëren van oesters tot kalfswang en van fazant tot een Peruaans visgerecht als Ceviche. Daarnaast zijn er ook verse taarten. De kaart heeft geen indeling in voor- en hoofgerechten. De prijzen per gerecht verschillen van € 7 tot € 14. ,,De ervaring is dat gasten twee á drie gerechten bestellen, maar het is ook mogelijk om één gerecht en een drankje te nemen," zegt Grillet.

Op de kaart staan veel vegetarische gerechten, maar ook vlees. Grillet heeft de ervaring dat mensen ook uit eten gaan voor een vleesgerecht, omdat ze dit thuis minder eten. ,,De producten zijn diervriendelijk, ik hoef de wereld niet te redden maar we kunnen wel nadenken hoe we circulair kunnen ondernemen. We willen niks weggooien en alles van een product gebruiken, van graten kunnen we bijvoorbeeld soep maken." De producten komen van lokale leveranciers. ,,Het concept: 'wat je van ver haalt, is lekker', is wel achterhaald."

ACTIVITEITEN In Miro is er om de week op zondag vanaf 15.00 uur livemuziek, die varieert van klassiek tot jazz en op vrijdagavond komt er regelmatig een dj. Ontbijten kan er elke zondag vanaf 9.00 uur. Het is ook mogelijk om er feestjes tot 60 personen te houden.

Om alle kosten van het nieuwe restaurant te betalen, houden de eigenaren een crowdfunding campagne, ook wel publieksfinanciering genoemd. Intekenen daarvoor is nog mogelijk.

Miro is op beide kerstdagen geopend voor á la carte dineren.

Meer informatie en reserveringen:
Miro Kitchen en Drinks,
Plein 20 in Houten,
T. 06 226 126 68,
E. info@mirohouten.nl,
www.mirohouten.nl

advertentie
advertentie