Afbeelding
Karin Tim-Mijland

Chiropractie Hanson voor alle leeftijden

15 oktober 2019 om 12:36 Nieuws

WERKHOVEN Heather Hanson is chiropractor: een specialist in de wervelkolom, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. Zij is van oorsprong Canadese en studeerde gezondheidswetenschappen en chiropractie in Toronto. Na haar studie emigreerde ze naar Nederland om te werken. Inmiddels heeft ze ruim 10 jaar ervaring als chiropractor en sinds drie jaar heeft ze haar eigen praktijk in Werkhoven.

Karin Tim-Mijland

In haar praktijk behandelt ze mensen van 0 tot 80 jaar met uiteenlopende klachten zoals rug- of nekpijn, RSI, maar ook spanningshoofdpijn en migraine. De technieken die ze gebruikt, stemt ze af op de lichaamsbouw en leeftijd van de patiënt. Hanson vertelt dat als er twee personen komen met nekklachten, de behandeling toch verschillend kan zijn.

BEHANDELING Chiropractoren zijn bekend vanwege hun bevoegdheid om gewrichtsmanipulatie toe te passen. Hanson legt uit dat een gewricht vloeistof met gasbelletjes bevat. Als ze het soepeler maakt, dan ontstaat er drukverlaging in het gewricht waardoor het gas vrijkomt. Dat maakt een krakend geluid. Daarom worden chiropractoren in de volksmond ook wel 'bottenkrakers' genoemd. Hanson: ,,Mensen denken dat het heel eng is, maar het is net als koolzuur dat ontsnapt als je het dopje van een fles draait," zegt Hanson.

Behalve manipulatie gebruikt ze andere technieken waaronder medische acupunctuur en dry needling. Daarbij gebruikt ze acupunctuurnaalden om zenuwen of spieren te beïnvloeden, hierdoor kan een gespannen spier ontspannen. ,,Dat heeft vaak een krachtiger effect dan massages." Beide methodes ervaart ze als een waardevolle aanvulling tijdens een behandeling. Hanson is gespecialiseerd in de behandeling van baby's, kinderen en zwangere vrouwen. Baby's kan ze preventief controleren, of behandelen als ze veel huilen of een beperking van de bewegingsvrijheid in de nek hebben. Bij zwangere vrouwen behandelt ze vaak bekkenklachten.

Ook tieners ziet ze regelmatig in haar praktijk ,,In deze tijd van veel telefoongebruik en tablets zie ik vaak tieners met nekpijn, hoge rugklachten en hoofdpijn." Ze ziet het als een voordeel dat ze al jong bij haar komen. ,,Op jonge leeftijd is er meer kans om de houding te verbeteren en problemen te voorkomen."

VERGOEDING Hanson is lid van de beroepsvereniging de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Daardoor worden haar behandelingen vergoed. De kosten worden bij een aanvullende verzekering gedeeltelijk of volledig vergoed. Voor de vergoeding is geen doorverwijzing van de huisarts nodig en de kosten gaan niet af van het eigen risico bij de zorgverzekering.

Op zaterdag 2 november van 9.00 tot 12.00 uur houdt Hanson een rugscreeningsdag. Tijdens deze dag krijgen belangstellenden een kosteloze screening aangeboden om te bekijken of chiropractie iets voor hen kan betekenen. Hiervoor is geen afspraak nodig.

Chiropractie Hanson, De Vroonhof 11 Werkhoven t: 0343-78 52 50 of www.chiropractiehanson.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie