Wijnand Jonkers uit Houten werd tweede
Wijnand Jonkers uit Houten werd tweede Sportservice / Ted Walker

Houtens raadslid Wijnand Jonkers wordt tweede op het officieuze Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Raadsleden

Wielrennen

VEENENDAAL/HOUTEN Het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Raadsleden is gewonnen door het raadslid Peter van Dijk uit Roelofsarendsveen. De oud-wedstrijdrenner was zijn mede-renners veruit te snel af. Van Dijk reed het hele veld op één of meer ronden achterstand. Wijnand Jonkers uit Houten pakte de tweede plek, voor Janno Meijer uit Pijnacker, die derde werd.

Het officieuze NK werd op vrijdag 20 mei, voorafgaand aan de vrouwenwedstrijd Veenendaal-Veenendaal, verreden over een twee kilometer lang stratencircuit in Veenendaal, een afstand van ongeveer 40km. Winnaar Van Dijk deed daar ongeveer een uur over. ,,Omdat het de eerste keer was, dat dit kampioenschap is georganiseerd, hadden we geen flauw idee wat we konden verwachten. Er was daarom ook geen officiële tijdwaarneming en daar zullen we het in de evaluatie ongetwijfeld over gaan hebben,” aldus Sportservice Veenendaal. De organisatie heeft nu al vergevorderde plannen voor een tweede editie, die ook weer zou moeten plaatsvinden rond de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Winnaar Peter van Dijk vertelde na afloop: ,,Ik fiets nog wel veel, alleen geen wedstrijden meer. Ik heb nog veel lol in het fietsen, dus daar lag het niet aan. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, het is een mooi evenement en op een paar puntjes na super georganiseerd.”

Wijnand Jonkers, raadslid voor NatúúrlijkHouten, heeft ook genoten. De nummer twee: ,,Het was een prachtige koers, het was wel erg technisch dus je moest goed opletten.’’

 

advertentie