Opkomst van beide ploegen met in het midden Pupil van de Week Ine Verkerk.
Opkomst van beide ploegen met in het midden Pupil van de Week Ine Verkerk. PeterBeemer

Eerste overwinning AURORA in streekderby tegen SCHALKWIJK

20 november 2023 om 13:00 Voetbal

WERKHOVEN/SCHALKWIJK AURORA had na het gelijkspel van vorige week uit bij VVZ’49 veel vertrouwen gekregen om ook zondagmiddag de strijd aan te gaan in de Krommerijnsteek derby tegen SCHALKWIJK. 

Op de ranglijst is SCHALKWIJK de betere ploeg, maar in een streek derby weet je het maar nooit. Trainer Conner van der Werf moest na de wedstrijd van vorige week enkele spelers missen en had daarvoor zijn selectie aangevuld met twee oudgedienden. Voor Bas van den Hoeven was er een basisplaats en Jeffrey Renzenbrink nam plaats op de bank.

In de stromende regen gaf de Pupil van de Week Ine Verkerk het goede voorbeeld door de wedstrijdbal, gesponsord door Vlondenvloeren.nl uit Werkhoven, in het doel te schieten. Vervolgens waren het de Schalkwijkers die keeper Pieter Dorrestein, vervanger voor de geblesseerde Jesse Nomden, gingen testen. Enkele kansen kreeg SCHALKWIJK maar dat leverde geen doelpunten op. 

KANS

AURORA had na ruim een halfuur gespeeld te hebben kans om de openingstreffer te maken. Uit een vrije trap schoot Milton van Dam de bal vol op de paal. Nog meer mogelijkheden voor AURORA in de laatste fase van de eerste helft, maar Roel Oudshoorn en Milton van Dam lukten het niet om met hun kopbal en schot de keeper te verrassen. Gerust werd er dan ook met een 0-0 stand.

GELIJKE HOOGTE

De tweede helft was nog maar net begonnen of Roel Oudshoorn had met een fraaie kopbal de SCHALKSWIJKSE verdediging en keeper het nakijken gegeven. Even overdonderd door dit doelpunt probeerde SCHALKWIJK zich terug te knokken. En dat lukte, SCHALKWIJK kwam na uur spelen op gelijke hoogte. Een lage voorzet werd door de spits in het doel gegleden. 

Beide ploegen gingen daarna voor de volle winst. Door een snelle tegenaanval wist SCHALWIJK opnieuw te scoren en liet daarmee de verdediging verbaasd achter. Het leek erop dat AURARA de laatste 10 minuten van de wedstrijd op alles of niets ging spelen. Enkele corners zorgden voor veel gevaar voor het doel van SCHALKWIJK, waarna al snel de gelijkmaker viel. Uit een voorzet van Bas van den Hoeven scoorde Koen Huisman de 2-2. 

SCHITTERENDE ONTKNOPING

Daarna volgde voor AURORA een schitterende ontknoping van deze sportieve wedstrijd. Een schot passeerde Koen Huisman de Schalkwijkse keeper, maar bleef vervolgens liggen in de modder voor het doel. Van de instormende Jeffrey Renzenbrink moet een verdediger van SCHALKWIJK geschrokken zijn, want hij schoot de bal pardoes in eigen doel. Grote vreugde bij AURORA en het tegenovergestelde bij SCHALKWIJK. 

De scheidsrechter floot daarna voor het einde van de wedstrijd en daarmee bereikte AURORA haar eerste overwinning in deze competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie