De Nederlandse ploeg derde op WK Feeder Teams
De Nederlandse ploeg derde op WK Feeder Teams WK Feeder Teams

Ben van Ek wint brons op WK vissen

13 juni 2018 om 11:30 Sport/sport

HOUTEN Ben van Ek uit Houten heeft de bronzen medaille gewonnen op het WK Feedervissen voor teams in Wit-Rusland. Verdeeld over twee wedstrijddagen wist de Nederlandse ploeg 632 vissen te vangen. Een knappe prestatie, gezien de uitdagende omstandigheden waaronder werd gevist.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, omdat dezelfde ploeg vorig jaar wereldkampioen is geworden op het WK Feeder voor Teams – waar uitsluitend met een werphengel en zogeheten voerkorfje mag worden gevist. Tijdens de trainingsdagen aan het wedstrijdwater bleek echter al snel dat het een taaie visserij was, waarbij weinig grote vissen werden gevangen. Na iedere training leek het bovendien taaier te worden. Bij alle teams kwamen er steeds minder bonusvissen zoals brasems boven water.

NIET CADEAU Assistent-coach en bankrunner Edgar Kuus kijkt desalniettemin terug op een geweldig toernooi. "Tijdens de trainingsweek werd duidelijk dat we het niet cadeau zouden krijgen. Toch wisten we een tactiek te bedenken die uiteindelijke leidde tot deze goed prestatie." Het team richtte de pijlen vooral op de voorns. "Gokken op grote vis viel af, dus we kozen voor een tactiek waarbij we op snelheid visten om zo veel kleine vis te vangen. Deze visserij vraagt een hele andere aanpak, maar de ploeg pakte het geweldig op."

BRONZEN MEDAILLE De tactiek resulteerde in 632 gevangen vissen, het hoogste aantal van alle 22 deelnemende landen. Omdat echter op gewicht werd gevist, moesten ze genoegen nemen met een derde plaats. Gezien de lastige omstandigheden alsnog een uitzonderlijk knappe prestatie. De ploeg – bestaande uit Marcel Boel, Ben van Ek, Jan Willem Plekkenpol, Edwin Timmer, Martijn Kroes, coach Jan van Schendel en assistenten Ramon Pasmans, Gerrit Ansing en Edgar Kuus – is inmiddels weer thuis en tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala op Papendal (eind dit jaar) wordt de ploeg officieel gehuldigd.

advertentie
advertentie