Laagdrempelig leren tennissen tijdens een les OldStars Tennis
Laagdrempelig leren tennissen tijdens een les OldStars Tennis Ouderenfonds

OldStars tennis van start in Houten.

6 augustus 2021 om 16:35 Sport Deel je nieuws

Op 18 augustus kunnen ouderen bij tc Atalanta in Houten gratis kennismaken met OldStars tennis. De clinic is voor oud-tennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tenniservaring. tc Atalanta start op 18 augustus met de eerste groep OldStars tennissers. OldStars tennis wordt in samenwerking met het Ouderenfonds en Sportpunt Houten georganiseerd. Met OldStars tennis biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de KNLTB, een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 18 augustus kan via voorzitter@tcatalanta.nl.

Kennismaking OldStars tennis

De organisatie van de clinic op 18 augustus is in handen van de ervaren trainers van tc Atalanta. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisclub. Deelname is gratis.

Het programma voor de kick-off:

Waar                : tc Atalanta, De kruisboog 8, 3994 AE  Houten
Datum              : Woensdag 18 augustus
Tijdstip             : Start 10.00 uur  eindtijd 12.30uur inclusief lunch
Deelname        : Deelname is kosteloos
Daarna             : Iedere dinsdagochtend van 10.00-11.00uur training

OldStars voor alle ouderen 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. 

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Wij helpen ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

advertentie
advertentie