Het juichen met de beker vlak na de finale op 18 februari 2018
Het juichen met de beker vlak na de finale op 18 februari 2018 Frits Bleeker

Historisch seizoen Taurus

1 april 2018 om 07:26 Sport/sport

HOUTEN Dit seizoen van SV Land Taurus is zonder twijfel historisch te noemen. Het Heren 1 team van volleybalvereniging Taurus wist de Nationale Volleybalbeker te winnen. Verder gaat het team waarschijnlijk op de vierde plaats eindigen in de competitie. Het team staat nu op een vierde plaats in de Kampioenspoule. Het team bereikte de kampioenspoule door in het eerste deel van de competitie op een vierde plaats te eindigen.

John van Amerongen

"Nou, de laatste loodjes", zegt coach Erik Gras van SV Land Taurus. Wanneer ik hem vorige week donderdag spreek, staan er nog twee wedstrijden op het programma. Hij verwacht dat het team die vierde plek wel vast weet te houden. "We spelen nog tegen nummer twee en drie. We staan vier punten voor op nummer vijf." Naar verwachting lukt het nummer twee en drie wel om van nummer vier te winnen. "We gaan er uiteraard wel voor. Je weet het nooit we hebben tenslotte de bekerfinale gewonnen."

Twee weken geleden speelde het team in de Kampioenspoule om de vierde plek tegen SSS. SSS stond toen 1 punt voor, maar verloor van Taurus. Omdat SSS daarna nog een keer verloor staat Taurus nu vier punten voor op de nummer vijf SSS.

"Dat was echt pieken op het juiste moment", zo zegt hij over de bekerfinale. Van tevoren had hij gezegd dat je tegen Abiant Lycurgus, de tegenstander in die finale, tien keer kunt spelen waarvan je negen keer verliest, maar die ene keer kun je winnen. Dat is gebleken. Die ene keer was in de bekerfinale. Inmiddels heeft SV Land Taurus alweer twee keer tegen Lycurgus gespeeld na die bekerfinale. Die wedstrijden werden verloren. Je kunt volgens Erik wel zeggen dat het team tijdens die bekerfinale in een flow was. "Flow is ook dat alles op zijn plek valt."

Gras kwam twee jaar geleden. Aan het einde van vorig seizoen ging er niemand weg. "Dat had ik nog nooit meegemaakt." Achteraf denkt hij dat het gevoel blijkbaar goed was, dat deze groep spelers en de coach voelden dat ze nog niet klaar waren met elkaar. Dat er nog meer in zat. "Dat is achteraf gezegd hè." Gras blijft ook het volgend seizoen coach van SV Land Taurus.

Afgelopen zaterdag bij de laatste thuiswedstrijd nam het team en het publiek afscheid van een aantal spelers. "We moeten de groep voor het nieuwe seizoen verjongen." Ook werd het team gehuldigd voor het winnen van de bekerfinale.

"Het publiek, de burgemeester, sponsoren. Iedereen was op de finaledag gewoon aanwezig. Die wilden we niet teleurstellen." In de eerste set gingen ze er met een grote achterstand af. "Maar door het geduldig spelen en het afwachten van de kansen en hard werken, wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken." Het bleef tot het eind toe spannend. In de beslissende vijfde set had ook Lycurgus zo maar kunnen winnen. "Het balletje viel net onze kant op."

Nu nog één wedstrijd te gaan in de competitie, maar de Beker is gewonnen. "Dan gaat het seizoen wel de boeken in als historisch."

advertentie
advertentie