Afbeelding
Tour de Schalkwijk

Spannende strijd om de gele trui in de Tour de Schalkwijk

24 juli 2019 om 10:17 Sport

SCHALKWIJK Maandag- en dinsdagochtend zijn de eerste twee etappes gereden in de 50ste editie van het wielrenspektakel in Schalkwijk. Na de tijdrit, die op zondag plaatsvond, stond Sander Nieuwhoff op de eerste plek, maar Rens Stokman heeft de twee etappes gewonnen waardoor het verschil op dit moment nog maar twee seconden is. 

De eerste etappe van het jaar op maandagochtend verliep erg goed met als winnaar Rens Stokman. Vandaag vond in de kopgroep een valpartij plaats op de Zuwedijk waarbij één renner naar de huisarts moest voor controle, desondanks heeft de rest van de kinderen de etappe wel uitgereden. Deze valpartij heeft vooral in het meisjesklassement voor opschudding gezorgd. Loethe de Kruijf, die vandaag in het roze reed, sprong na het vallen weer op haar fiets maar kon niet meer haar eerste plek in het meisjesklassement bewaren waardoor Yke van Dijk morgen de roze trui aan mag. Nu is het de vraag of Loethe nog tijd kan inhalen om een podiumplek te bemachtigen. 

Na de sportieve strijd zijn er ook nog leuke activiteiten voor de kinderen om te kunnen ontspannen. Maandagmiddag gingen de elf ploegen inclusief de ploegleiders en een deel medewerkers naar de Boerinn in Kamerik om te gaan polderen in de vorm van spellen. Voorgaande jaren werd het polderen in de sloten in Schalkwijk zelf gedaan maar voor het jubileumjaar werd het jaarlijks terugkerende activiteit op een andere manier uitgevoerd. Ondanks dat de sloten schoner waren dan de Schalkwijkse weilanden, werd er genoeg met modder gegooid. De middag werd afgesloten met eten samen met de sponsoren waarbij er spelletjes waren, zoals voet- en volleyballen. Vanavond zullen de rennertjes gaan slapen bij de boer met een bonte avond, dit jaar wordt het laatste jaar dat deze nacht gedaan wordt na 15 jaar er elk jaar hebben geslapen (of juist niet te hebben geslapen). De week belooft nog meer leuke activiteiten met morgen na de ploegentijdrit 'Ter land, ter zee en in de Wetering'. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie