Na de coronatijd is de opkomst bij de jaarlijkse Varsity (studenten roeiwedstrijd) op het Amsterdam-Rijnkanaal weer druk bezocht .
Na de coronatijd is de opkomst bij de jaarlijkse Varsity (studenten roeiwedstrijd) op het Amsterdam-Rijnkanaal weer druk bezocht . Arco Visser

Nereus grote winnaar in de Varsity, Triton teruggezet

3 april 2022 om 20:36 Overig

HOUTEN Honderden toeschouwers vulden vanmiddag de boorden van het Amsterdam-Rijnkanaal. Op het water nabij de Schalkwijkse brug tussen Houten en Schalkwijk streden leden van de studentenroeiverenigingen in Nederland tegen elkaar in de 138ste Varsity.

Chris Reinders

Het slotstuk van de lange reeks wedstrijden was traditiegetrouw de ‘race der Oude Vieren’. In het koningsnummer van de Varsity gaan de beste vier roeiers van elke vereniging de strijd aan in een wedstrijd over drie kilometer. Nereus ging met de zege aan de haal en finishte met meer dan een bootlengte voorsprong voor de nummer twee, het Delftse Laga. Triton uit Utrecht werd vierde, maar werd later teruggezet naar de laatste plaats.  

Een reprise van drie jaar geleden zat er niet in voor de Utrechters. In 2019 trok Triton na tweeënvijftig jaar ‘droogte’ de winst in een zinderende slotfase naar zich toe en dompelde het Utrecht in massale feestvreugde. Na de afgelasting in 2020 vanwege de coronamaatregelen eindigden ‘de blauwen’ vorig jaar op de derde plaats. Het Utrechtse viertal Eli Brouwer, Pieter van Veen, Jacob van de Kerkhof, Casper van der Steen dat bijgestaan werd door stuurvrouw Ellen Bijkerk met langs de kant coach Coen Eggenkamp kwam vanmiddag niet in aanmerking voor de ereplaatsen.

De finale van de ‘dames vier’ was eveneens een prooi voor Nereus. De roeivereniging in Amsterdam werd daarmee de grote winnaar van deze editie van de Varsity.

Supporters van Nereus te water na de zege van de Amsterdammers in de Varsity
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie