Skatepark bij Imkerspark
Skatepark bij Imkerspark TS

Houtense jongeren willen een groter skatepark

Overig

HOUTEN Een groep jongeren uit Houten is samen met hun ouders en de gemeente aan het werk om een nieuw skatepark te realiseren in Houten. In de coronatijd zijn ze erachter gekomen dat skaten toch wel heel erg leuk is om te doen en dat de bestaande skatemogelijkheden te beperkt zijn. 

Caroline Adrichem is een van de moeders die actief zijn met dit thema. ,,Mijn zoon is elf en is meer gaan skaten het afgelopen jaar. In april hebben we een mail naar de gemeente gestuurd en zij denken heel actief mee.” Nu skaten de jongeren veel bij cultuurcentrum Schoneveld en op de ‘Spaghetti-berg’ zoals deze plek in het Imkerspark door de jeugd zelf genoemd wordt.  

Adrichem: ,,Hier was het in coronatijd en ook nu nog erg vol, allemaal kriskras door elkaar. Ook is het park niet uitdagend voor de iets oudere jeugd.” Het project zit nog in de beginfase. Een aantal locaties is al bekeken. ,,Er zijn er nu nog twee over.” Welke locaties dit zijn, kunnen de initiatiefnemers nog niet zeggen.

Of het skatepark er kan komen, is afhankelijk van het budget. Daar wordt druk naar gezocht. Adrichem: ,,De gemeente heeft een startbudget toegezegd. We starten een crowdfundingsactie. Ook zijn we fondsen aan het zoeken.” De gemeente ondersteunt wel financieel, maar betaalt niet het hele bedrag. Ze adviseren wel over locaties, fondsaanvragen en brengen alle betrokkenen met elkaar in contact.

De jongeren denken zelf mee over het ontwerp van het nieuwe skatepark. De gemeente denkt dat ook na corona behoefte blijft bestaan aan een nieuw skatepark. Een woordvoerder: ,,Meerdere jongeren hebben deze vraag gesteld. Via een brief rechtstreeks aan de burgemeester, via sociale media, via het algemene mailadres en via een schoolopdracht. De huidige skatebanen worden al meerdere jaren volop gebruikt. Ook voor corona.”

Skatepark
advertentie