Boy van Eijk.
Boy van Eijk. RemimeijerPhotography

Handballer Van Eijk komt naar Houten

Overig

HOUTEN Boy van Eijk komt na de zomer uit voor eredivisionist The Dome/Handbal Houten. De Capellenaar komt over van Handbal Feyenoord, de enige club waar hij tot nu toe voor speelde.

,,Ondanks dat ik mijn hele leven met veel plezier bij Feyenoord gespeeld heb, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zo vertelt de twinitigjarige middenopbouwer. ,,Het is leuk om met vooral leeftijdsgenoten er vol voor te gaan. Daarnaast ben ik ook blij met de faciliteiten die wij in Houten tot onze beschikking hebben. The Dome is een prettige handbalhal met een eigen krachthonk. Daar worden we sterker gemaakt door strength and conditioning trainer Michael Groen.”

Van Eijk kent Groen nog van zijn tijd op de HandbalAcademie op Papendal. Daar maakte hij deel uit van dezelfde lichting als Houtenaar Wouter Pronk. Naast de HandbalAcademie kwam van Eijk eerder ook al uit voor het Nederlands Beachteam U16 en van de selectie U19.

,,Een goede versterking op het juiste moment”, vult trainier/coach Freek Gielen aan. ,,Hij is weer totaal anders dan de andere opbouwers wat heel prettig is voor mij als coach. Zo heb ik meer mogelijkheden om te variëren. Ik ken Boy nog van zijn tijd bij de Oranje-lichting en zie dat hij in de tussentijd flinke stappen heeft gemaakt. Ik vertrouw er op dat we die hier nog verder kunnen uitbouwen.”

,,Dat is ook mijn doel”, besluit Van Eijk het gesprek. ,,Ik verwacht dat ik niet alleen door de staf maar ook door mijn medespelers Lars van Driel en Ruben de Bok hier stappen in kan zetten. Ik wil bij Houten sterker worden, een beter afstandsschot ontwikkelen en het beste uit mezelf halen.”

advertentie
advertentie