Afbeelding
Danique Verkerk

In een rustig drafje terug naar normaal

Overig

HOUTEN Zondagmiddag mochten de carrouselteams van manege Zilfia’s Hoeve eindelijk weer laten zien waar ze goed in zijn; samen een proef rijden. Maar liefst vier teams, waarvan twee ponyteams, een paardenteam en een viertal, mochten hun proef op muziek rijden voor een uitgenodigde jury. In de vorm van een clinic kregen de teams feedback van de jury om hun proeven te verbeteren. Ook werden ze op de officiële manier gejureerd om het gevoel van een echte wedstrijd weer een beetje terug te brengen. Hierbij behaalde de ponycarrousel de hoogste score; 81%!

Voor het tweede seizoen op rij kunnen de carrouselteams al geen wedstrijden rijden voor de competitie. Met de huidige coronamaatregelen is dit nog steeds niet mogelijk. Ook zondag waren er nog de nodige aanpassingen om de dag coronaproof te laten verlopen. Zo was er geen publiek aanwezig. Familie, vrienden en kennissen konden meekijken via een livestream. Toch zijn veel teamleden blij eindelijk weer eens ergens naar toe te kunnen werken. ,,Het is ontzettend fijn om het oude wedstrijdgevoel vandaag weer een beetje terug te krijgen. ,,De punten tellen dan wel niet mee, we kunnen ons hiermee toch weer een beetje voorbereiden op het echte werk.”, vertelt Nicole Kamermans, teamlid van het eredivisie paardenteam. Na de zomervakantie hopen alle teams weer te kunnen beginnen met trainen voor de landelijke competitie.

Carrouselrijden is een tak binnen de paardensport waarbij een team bestaande uit 12 of 16 ruiters gezamenlijk een proef op muziek rijdt onder leiding van een commandant. In Nederland strijden momenteel 72 paardenteams en 42 ponyteams jaarlijks om de Nationale Titel.

Op 4 juli mogen de teams van Zilfia’s Hoeve weer een soortgelijke clinic rijden tijdens de Nationale Carrouseldag.

door Danique Verkerk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie