De Varsity is sinds 1878 136 keer gehouden.
De Varsity is sinds 1878 136 keer gehouden. Tanja Vlieger

Varsity verplaatst van april naar juni

10 februari 2021 om 14:06 Overig

HOUTEN De Varsity wordt dit jaar niet april gevaren. De organisatie van het evenement, dat jaarlijks op het Amsterdam-Rijnkanaal in Houten wordt verroeid, heeft besloten de Nederlandse Boat Race te verplaatsen zondag 13 juni.

Vorig jaar april werd de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland op het laatste moment afgelast door de maatregelen in het kader van de coronabestrijding. Dit seizoen zou de 137e editie van de Varsity plaatsvinden op 4 april.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse roeiwereld behoefte heeft aan een Varsity, met of zonder publiek,” zegt de organisatie. Daarom is in overleg met de studentenroeibond en met goedkeuring van de nationale roeibond besloten het evenement uit te stellen en niet opnieuw af te gelasten.

FIELDLAB Vanwege de recente verzwaring van de coronamaatregelen en de snelheid van het vaccineren is besloten de race drie maanden uit te stellen. Daarover is overleg geweest met de GGD, Fieldlab Evenementen, Veiligheidsregio Utrecht, Gemeente Houten en diverse andere experts op het gebied van evenementenorganisatie.

De organisatie heeft ook een aanvraag ingediend voor het opzetten van de Varsity als pilot-evenement met snelteststraat. Gezien de gunstige omstandigheden van de Varsity -het is een sportevenement in de buitenlucht, dat wordt bezocht door een jong en sportief publiek- hoopt de organisatie dat het studenten roeievenement hiervoor in aanmerking komt.

De Varsity is sinds 1878 136 keer gehouden. De laatste jaren waren er steeds circa tienduizend toeschouwers aanwezig. Aan de wedstrijden doen ruim 1.000 roeiers mee, onder wie een aantal Olympiërs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie