Fleur Smout
Fleur Smout Archief: Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2019: genomineerde sporters

Overig Deel je nieuws

Inmiddels is de stemming voor het Sportgala Houten geopend. Vorige week kon u lezen over de genomineerden Sportploegen en Sportvrijwilligers. Deze week stellen we de genomineerden sporters aan u voor!

In de categorie Sporter van het jaar maken wij als eerst kennis met Max Broekhuizen (20). Max, begonnen bij SV Houten, heeft als doel: het mogen fluiten van de senioren in de Eredivisie. Max is op zijn 14de al begonnen met fluiten en heeft sindsdien al veel ervaring opgedaan. Zo is hij begonnen met fluiten bij de jeugd en junioren. Daarna werd hij al snel opgenomen in twee ontwikkelprogramma’s van het talententraject binnen het amateurvoetbal. Inmiddels mag Max fluiten bij de senioren wedstrijd in de 1e klasse, hij mocht zelfs als jongste scheidrechter ooit (19) de Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Ajax bij de dames fluiten. Dit jaar hoopt Max zijn debuut in de hoofdklasse te kunnen maken en geselecteerd te worden voor het talententraject betaald voetbal. Max maakt naast zijn vele trainingsuren ook nog tijd om jonge scheidsrechters op weg te helpen binnen de club, via zijn eigen bedrijf Ref2Ref. Naast Max vind ook Fleur Smout (38) het leuk om haar kennis door te geven aan anderen. Zo geeft Fleur les aan volwassenen en kinderen. Zodra er een geschikte zaal in Houten is gevonden, zal ze ook hier haar kendolessen gaan geven. Fleur heeft een indrukwekkend CV, zo heeft ze prijzen gewonnen op WK's, EK's en vele internationale toernooien. Afgelopen jaar heeft ze met het Nederlands damesteam Kendo (Japans Schermen) het EK in Belgrado gewonnen en wist ze individueel een bronzen medaille binnen te slepen. Daarnaast won ze voor de tweede keer op rij het NK. Fleur zit al meer dan 10 jaar in het Nederlands Team en is sinds een paar jaar aanvoerder. Net als zijn mede-genomineerde is Mitchell van Rooijen (21) aanvoerder van zijn team. Mitchell, begonnen bij FC Delta Sports ’95, speelt bij jong FC Utrecht en wist vorig seizoen diep in de blessuretijd het winnende treffer te maken, waardoor hij Jong FC Utrecht een plekje omhoog hielp in de ranglijst. De wedstrijd ervoor wist Mitchell de bal wel op een hele bijzondere manier in het goal te krijgen. Mitchell speelde in totaal al 11 interlands en 71 wedstrijden in het betaalde voetbal. Mitchell is op weg om zijn doel te bereiken, namelijk spelen in het eerste elftal.

Stemmen op een van bovenstaande sporters? Dit kan nog tot 27 januari via de website van het Houtens Nieuws ((www.houtensnieuws.nl).

 

 

 

Max Broekhuizen
Mitchell van Rooijen
advertentie