Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31 Hanna Koops

Houten komt weer net te kort

18 november 2019 om 09:27 Overig

HOUTEN Zaterdag stond de ontmoeting tussen de nummer 10 The Dome/Handbal Houten en de nummer 8 Hubo Initia Hasselt op het programma in The Dome in Houten. Vooraf was het verschil slechts één punt. Een spannende wedstrijd stond in het verschiet.

INITIATIEF HOUTEN Houten komt direct goed uit de startblokken. Sonni de Jonge weet twee keer het net te vinden terwijl aan de zijde van Hasselt Jeroen de Beule hard de paal raakt. Hasseltenaar Niels Kelchtermans weet vanaf de linkerhoek wel doelman Rens van Kregten te passeren: 2-1. Aan de kant van Houten volgen doelpunten van Thies Berendsen, een break van Rogier Teeuwissen en een heuse hattrick van cirkelspeler Stijn Hoefnagels waarmee de stand op 7-3 komt. Hasselt-doelman Nicholas Plessers oogt in deze fase niet sterk.

TIME-OUT HASSELT Coach Delpire vindt het tijd voor een eerste time-out. Deze pakt goed uit: het spel van Houten is daarna wat slordiger en in de verdediging wordt er soms te veel rugdekking gegeven waardoor hoekspelers en cirkelloper van Hasselt vrijgespeeld kunnen wordt, de Hasseltse doelman pakt meer ballen en middenopbouwer De Beule, die een goede wedstrijd speelt, weet onderhands de gelijkmaker op het bord te zetten: 7-7.

GELIJK OPGAANDE STRIJD Een gelijk opgaande strijd volgt. Rens van Kregten keept zeker niet slecht maar weet vandaag niets extra's te brengen. Coach Rick Louw besluit hem te wisselen voor Harmen Voogt en die pakt inderdaad een paar goede ballen. Ook wordt de niet geheel fitte Cubaan Noelvis Robles Reve ingezet. Er wordt om en om gescoord tot 13-13.

VOORSPRONG HASSELT Ruben de Bok pakt dan een onnodige tweeminutenstraf en de zevenmeter wordt door Hasselt benut: 13-14 en daarna volgen de 13-15 en 13-16. Met een ruststand van 15-18 wordt er gerust. Is de strijd al beslist?
Ja, dat lijkt zo. Hasselt scoort na rust 15-19 en later 20-25.

NOG NIET GESPEELD Hasselt wisselt ook de doelman en aan Houtense zijde komt cirkelspeler Wouter Pronk in de ploeg. Houten lijkt weer op te leven en kruipt dichterbij: Wouter Pronk scoort vanaf de cirkel, Thies Berendsen vanaf de opbouw, Sonni de Jonge maakt de 24-26, Rens van Kregten stopt een penalty en Jarn van Gool scoort (met een mooi draaiballetje) de 25-26 en vervolgens ook de gelijkmaker!

SPANNENDE EINDFASE Het is spannend, heel spannend. Met nog 5 minuten op de klok gaat het thuispubliek nog eens achter hun ploeg staan. Hasselt scoort echter de 26-27. Houten heeft wat moeite met de offensieve verdediging maar Jarn van Gool komt toch vrij op de linkerhoek maar mist. Hasselt verspeelt in de daarop volgende aanval de bal. Houten kan door een slechte pass echter niet profiteren in de snelle tegenaanval maar blijft wel in balbezit. Ondertussen regent het tweeminutenstraffen, niet allemaal even slim. Noelvis Roble Reve scoort vanaf de zevenmeter de 27-27.
In ondertal weet Hasselt echter weer te scoren en ook Ruben de Bok mag twee minuten aan de kant gaan zitten: 27-28. Houten doet zijn best, soms misschien te veel. Thies Berendsen schiet op de keeper en aan de andere kant wordt het 27-29. Houten doet wat terug en maakt 28-29 maar Hasselt weet 28-30 en uiteindelijk 28-31 als eindstand op het scorebord te zetten.

Net als vorige week tegen BEVO was het weer nét niet, wat heel knap is maar ook wel wrang. Volgende week zaterdag speelt The Dome/Handbal Houten thuis om 19.00 uur tegen Aalsmeer. De thuisploeg gaat er dan weer alles aan doen om er voor te zorgen dat het nu nét wel wordt.

Doelpuntenmakers The Dome/Handbal Houten: Sonni de Jonge (8), Thies Berendsen (7), Jarn van Gool (4), Stijn Hoefnagels (4), Noelvis Roble Reve (3), Rogier Teeuwissen (1) en Wouter Pronk (1).

Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Handbal Houten - Hubo Initia Hasselt 28 -31
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie