The Dome/Handbal Houten - HVKRAS/Volendan
The Dome/Handbal Houten - HVKRAS/Volendan Hanna Koops

Houten pakt ook Volendam

14 oktober 2019 om 08:35 Overig

HOUTEN Tegenstander van The Dome/Handbal Houten zaterdag in speelronde 7 in de BENE-League was HV KRAS/Volendam, de club waar momenteel oud-trainer/coach Hans van Dijk én oud-spelers Robin Jansen, Sander Visser en Jort Neuteboom actief zijn. Andersom was het ook voor enkele Houten-spelers (Tom Zwarthoed en Sonni de Jonge) een weerzien met hun oude club.

Bovenal was het een vierpuntenwedstrijd. Beide teams hadden twee overwinningen na zes wedstrijden en stonden voor de wedstrijd op een respectievelijk achtste en negende plaats. In meerdere opzichten een interessante ontmoeting dus.

GELIJK OPGAANDE STRIJD Er is redelijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Ook de Volendamse supporters zijn present. Volendam heeft een stevige verdediging neergezet met o.a. Neuteboom, Claessens en daarachter sluitpost Eijlers, maar het is direct Thies Berendsen die Houten op voorsprong zet. Volendam maakt gelijk en daarna volgen twee reddingen van Rens van Kregten. Zo is er in het begin van de eerste helft een gelijk opgaande strijd waarbij het vooral opbouwers Berendsen, De Jonge en Robles Reve zijn die de scores aan Houtense zijde voor hun rekening nemen.

VOORSPRONG HOUTEN Vanaf 7-7 loopt Houten uit. Met een gelukje scoort (alweer) Berendsen en de daarop volgende 7-meterworp is ook een prooi voor de Houtense goalgetter. Na een mooi uitgespeelde break-out zet Tobias Marx zelfs een voorsprong van 4 punten op het scorebord: 13-9.
Volendam-doelman Eijlers keept geen gelukkige wedstrijd en is inmiddels gewisseld door zijn collega Schellekens. Langzaam kruipt Volendam weer naar Houten toe en er wordt gerust met een minimale voorsprong voor Houten: 15-14

INITIATIEF VOLENDAM In de tweede helft gaat Volendam door op de manier waarop het de eerste helft eindigde. Het maakt direct gelijk (15-15) en trekt vervolgens het initiatief naar zich toe. Langzaam wordt een voorsprong opgebouwd die oploopt naar vier punten: 18-22 en later 20-24.

HOUTEN TOONT VEERKRACHT Marx mag een zevenmeterworp nemen, maar mist. Hoefnagels wordt mooi vrijgespeeld op de cirkel en maakt het gat kleiner tot drie punten. Robles Reve scoort de 22-25 en even later middels een zevenmeter de 24-25. Dan wordt doelman Rens van Kregten die zeker niet slecht keepte, gewisseld voor Harmen Voogt. Een gouden greep zal later blijken. Hij redt direct de eerste bal en Sonni de Jonge maakt de gelijkmaker: 25-25. Het is ontzettend spannend en het enthousiaste publiek roept luider en luider.

ER OP Volendam neemt een time-out. Voor de laatste dertien minuten wil trainer-coach Van Dijk de poppetjes nog even op de juiste plek zetten en zie: direct wordt de 25-26 gescoord en een zevenmeterworp van Robles Reve gestopt. De Cubaan neemt echter sportief revanche en scoort direct zelf in de daarop volgende aanval de 26-26. Mooi overigens om te zien dat Robles Reve elke week fitter en beter wordt (én dat hij niet meer ten onrechte wordt afgefloten voor loopovertredingen).

EN EROVER! Houten-keeper Voogt heeft weer een fraaie redding en is vanavond de beste doelman van het veld. Berendsen scoort de 27-26 en daarna maakt Van Gool de 28-26. Met nog zes minuten op de klok neemt trainer/coach Rick Louw nog een time-out. Kan zijn ploeg deze voorsprong behouden en de overwinning binnenhalen? En dat lukt! Volendam weet in de laatste minuten nog slechts eenmaal te scoren en het is Sonni de Jonge die uiteindelijk een eindstand van 32-27 op het bord zet. Het publiek staat op de banken en de zege is binnen, eentje om in te lijsten!

Doelpuntenmakers The Dome/Handbal Houten: Thies Berendsen (11), Noelvis Robles Reve (7), Sonni de Jonge (6), Stijn Hoefnagels (4), Jarn van Gool (2), Ruben de Bok (1), Tobias Marx (1).

Volgende week mag The Dome/Handbal Houten zich om 19.00 uur op Limburgse grond meten met koploper OCI-Lions. Wij kijken er weer naar uit!

Foto's: Hanna Koops

Verslag: Norbert Herremans