Er zijn de hele maand veel activiteiten waarbij ouderen kennis kunnen maken met diverse sporten
Er zijn de hele maand veel activiteiten waarbij ouderen kennis kunnen maken met diverse sporten archief BDUMedia

oktober - Senioren Fitmaand

Overig

HOUTEN De gehele maand oktober staat de gemeente Houten in het teken van senioren en bewegen. Om ook de oudste doelgroep van Houten zo vitaal en gezond mogelijk te houden kan er de gehele maand oktober kennis gemaakt worden met diverse sport- & beweegactiviteiten én kan er elke zaterdag bij een Medisch Centrum een fittest gedaan worden onder begeleiding van een fysiotherapeut!

De Senioren Fitmaand heeft Sportpunt Houten in het leven geroepen om ouderen (meer) in beweging te houden. Met speciaal aanbod voor ouderen willen sportaanbieders uit Houten laten zien dat er – op het gebied van sport en bewegen – veel mogelijkheden zijn en dat veel activiteiten ook een enorm sociaal karakter hebben. Er is aandacht voor bewegen en ontmoeting maar ook voor hoe het nu gesteld is met de algehele gezondheid van ouderen; op elke zaterdag van de maand kunnen ouderen namelijk hun gezond-/fitheid testen bij een Medisch Centrum in Houten.

BEWEEGACTIVITEITEN In totaal worden er die maand maar liefst meer dan 50 activiteiten georganiseerd waar ouderen gratis aan deel kunnen nemen om kennis te maken met het beweegaanbod in Houten. Het aanbod is erg divers en daarom ook geschikt voor alle senioren uit Houten. Actieve activiteiten zoals Walking Hockey, Taekwon-Do, Zilverfitness, Vitaal 65+ en Padel worden afgewisseld met laagdrempeligere activiteiten zoals Zumba, Bewegen voor vrouwen, Tai Chi, Valpreventie en Zwemmen. Tevens richten Handbal Houten én Volleybalvereniging Taurus op twee speelzaterdagen een speciaal ouderenvak in om senioren kennis te laten maken met topsport in Houten! Sportpunt Houten heeft een complete kalender opgesteld die te bekijken is op de website van Sportpunt Houten én te verkrijgen is bij het gemeentehuis en de bibliotheken (Centrum & Castellum).

FITTEST In samenwerking met de vier Medische Centra in Houten (Molenzoom, Oude Dorp, Leebrug en Hofspoor) hebben senioren ook de mogelijkheid om op de zaterdagen in oktober – in het Medisch Centrum in hun kwadrant – hun fitheid te laten testen. Het is een laagdrempelige fittest met 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u te veel energie & kracht kost. De test wordt uitgevoerd om te kijken hoe u beter kunt functioneren in het dagelijks leven en hoe u meer energie en kracht kan hebben om bijvoorbeeld deel te nemen aan (beweeg)activiteiten. Na de test krijgt u een adviesgesprek met een fysiotherapeut om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kunt gaan doen. Er wordt een eigen bijdrage van €2,- gevraagd voor deelname aan de Fittest. Betaling en aanmelding kan bij Sportpunt Houten.

KOFFIEPLUS Omdat naast bewegen ontmoeting ook erg belangrijk is wordt er in oktober elke donderdag een Koffieplus georganiseerd. In de Koffieplus maakt u tevens kennis met een beweegactiviteit, maar is er des te meer aandacht voor elkaar, een goed gesprek of een interessant verhaal. Uiteraard altijd met koffie, thee en koek! De eerste Koffieplus heeft als onderwerp Valpreventie – in het kader van de Valpreventieweek (Veiligheid.nl) van 30 september tot 6 oktober. In de Dojo op de Kruisboog (The Dome, Kruisboog 32) leert u veilig te vallen en opstaan. In de andere 3 Koffieplus donderdagen kan kennis gemaakt worden met Zumba, Pilates en Aerobics 65+. Tijd van de Koffieplus is elke donderdag van 10-12 uur. Locatie: Theater Aan de Slinger (de Slinger 40).

KALENDER Kijk voor alle data van activiteiten, fittesten per kwadrant én Koffieplus momenten op de website www.sportpunthouten.nl of haal de flyer op bij het gemeentehuis of de bibliotheek.

AANMELDEN Aanmelden voor de meeste activiteiten is zeer wenselijk. Dit kan bij Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten. Aanmelden kan per e-mail jolijn@sportpunthouten.nl, telefonisch 06-23620480 (op maandag, woensdag of donderdag), op donderdagochtend van 10-12 bij de Jeu de Boulesbaan naast het gemeentehuis of u kunt langskomen op eerder genoemde dagen bij Sportpunt Houten, Randhoeve 221.

Aan de activiteiten zitten geen kosten verbonden, soms alleen een maximaal aantal deelnemers, let erop want vol=vol. Alleen voor de fittest is er een eigen bijdrage van €2,- per persoon, vooraf te betalen (overmaken, Tikkie of contact).

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Mail of bel Jolijn Hoek-van de Giessen, 06-23 62 04 80, jolijn@sportpunthouten.nl.

advertentie
advertentie