Afbeelding
Leientocht

De 8e Leientocht gaat van start

27 augustus 2019 om 15:35 Overig

WERKHOVEN Komend weekend genieten honderden mensen al wandelend van de schitterende natuur in de Kromme Rijnstreek.

Weer zijn er zes prachtige wandelroutes uitgezet door het buitengebied rond Werkhoven. De hele opbrengst is bestemd voor het nieuwe dak van de RK kerk in Werkhoven.

IN DE STEIGERS In het voorjaar van 2012 kon ook de organisatie rond 'de Leientocht' niet vermoeden dat er pas bij de 8e editie daadwerkelijk gewerkt zou worden aan de restauratie van 'het Dak'. Nu staat, als eerste fase, de toren van de Katholieke kerk in de steigers en wordt er momenteel hard gewerkt zodat hij er daarna weer jaren tegen kan.

BEGRIP De Leientocht is in de afgelopen zeven jaar een begrip geworden in wandelend Nederland. Vooral door de zorg waarmee de routes worden uitgezet en de behulpzame vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de tocht weer vlekkeloos gaat verlopen. Er zijn opnieuw zes aantrekkelijke routes van minimaal 5 en maximaal 40 kilometer. Routes door Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug, waarbij ook dit jaar door een aantal boomgaarden en over het terrein van kasteel Beverweerd wordt gewandeld. Natuurlijk zijn de klompenpaden niet vergeten. Wandelen op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek is al reden genoeg om de wandelschoenen uit de kast te halen. De laatste jaren trekt de Leientocht gemiddeld rond de 850 deelnemers.

INSCHRIJVING Start en finish zijn bij de pastorie van de RK. Kerk, Herenstraat 11 in Werkhoven. Het kerkplein is tijdelijk niet beschikbaar en daarom is de startlocatie dit jaar bereikbaar via de pastorie-tuin. De inschrijfkosten zijn laag: 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Boven de twaalf jaar betaal je een euro extra. Wandelaars die lid zijn van een wandelbond krijgen een euro korting. Inschrijven kan op de dag zelf, op de startlocatie. De lopers van de 30- en 40-kilometerloop mogen vertrekken vanaf 7.30 uur. Vanaf 8.30 uur kunnen de 20 km.-lopers van start gaan. Wil je de 5, 10 of 15 kilometer gaan lopen, dan kun je vanaf 9.00 vertrekken. De bedoeling is wel dat je je uiterlijk om 5 uur hebt afgemeld. Omdat er veel over privéterrein wordt gelopen zijn (aangelijnde) honden helaas niet welkom.

ONDERWEG Onderweg bevinden zich er twee verzorgingsposten. Er kan hier worden gerust en er is tijd voor een kopje koffie. Hier is toiletgelegenheid aanwezig. Na de wandeltocht is het in de achtertuin van de pastorie gezellig toeven met een hapje en een drankje.

WEERGODEN Meestal zijn in het laatste weekend van augustus de weergoden op de hand van de organisatie. Mocht er toch een druppeltje vallen, dan blijft er genoeg te genieten van de mooie omgeving.

INLICHTINGEN Meer inlichtingen over de verschillende routes op 31 augustus en 1 september zijn te vinden op www.dakvanwerkhoven.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie