Afbeelding
Foto door form PxHere

Raamdecoratie voor de kinderkamer

2 maart 2021 om 11:37 Partnercontent

Het aankleden van de kinderkamer is een leuke en spannende ervaring, al helemaal voor de eerste keer. Je wilt je kind een fijne en rustige kamer geven waar je zoon of dochter zich prettig voelt. De raamdecoratie voor in de kinderkamer is een belangrijke beslissing omdat je je kind natuurlijk een fijne nachtrust gunt. Rolgordijnen zijn ideaal voor in de kinderkamer. Bijna ieder kind heeft wel een lievelingskleur. Rolgordijnen zijn beschikbaar in talloze kleuren, dus zit er voor elk kind wel wat tussen.

Het beste is om een verduisterende stof op te hangen, het is belangrijk dat kinderen op jongere leeftijd een goede nachtrust hebben zodat ze alle informatie en prikkels kunnen verwerken. Het is daarom fijn om ’s nachts niet wakker te worden maar juist in één stuk door te slapen.

Door middel van gordijnen kun je een kinderkamer een gezellige, leuke en speelse sfeer geven. Met lichte kleuren zoals fel roze , geel of blauw, creëer je dat echte kinderkamer idee. Ook hebben gordijnen een isolerende en geluidswerende functie, hierdoor heeft je kind geen last van geluid van buitenaf of een te warme kamer in de zomer.

Wat ook een speels en vrolijk effect geeft, zijn vouwgordijnen. Deze worden in allerlei verschillende kleuren aangeboden en kunnen een sfeervol beeld uitstralen. Vouwgordijnen zie je veel gecombineerd met verduisterende gordijnen. Zo kun je een speels effect geven aan een kamer door een afwisseling in raambekleding. De kleuren leuk combineren is ook eenvoudig door het ruime aanbod in kleuren en tinten.

Een top 5 raamdecoratie voor de kinderkamer

ilumio heeft een top 5 gemaakt voor raambekleding in de kinder- of babykamer. Als eerste staat een rolgordijn fuchsia roze, dit is een lichtroze kleur waarmee je de kinderkamer van je dochter om kunt toveren in een prinsessen kamer. Op nummer twee hebben we plisségordijnen in met een verduisterende blauwe stof. De plisségordijnen hebben het handige top down bottom up systeem wat ze erg eenvoudig te bedienen maakt. De isolerende werking van plisségordijnen is natuurlijk ook een ideaal voordeel. Lichtblauw rolgordijn met een verduisterende stof staat op plek 3. Deze kleur geeft een zachte en lieve sfeer, handig aan deze rolgordijnen is dat ze makkelijk te bevestigen zijn aan de wand, plafond of kozijn. Op de vierde plaats staat een rolgordijn met een diepe rode kleur. Donkerrood straalt warmte en sfeer uit, deze kleur geeft een sfeervol beeld. Dan op plek vijf hebben we plisségordijnen in een zalmroze kleur. Deze zachte kleur geeft een knus beeld en is een leuke toevoeging voor in je kamer.

Het is natuurlijk mogelijk om al deze soorten raamdecoratie te combineren met gordijnen. Dit geeft het leukste en mooiste effect. Zo verduister je het best en ziet het er ook gezellig uit. Het is belangrijk om je kinderkamer helemaal te voorzien van een fijne en zachte omgeving zodat jouw zoon of dochter de nachten lekker door komt. 

advertentie
advertentie