Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit moet je weten over koekenpannen met een anti-aanbaklaag

24 november 2020 om 14:58 Partnercontent

Tegenwoordig zijn er veel verschillende koekenpannen verkrijgbaar bij winkels. Het is dan ook logisch dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Gelukkig helpt dit artikel je bij het kopen van koekenpannen. Het is namelijk sowieso verstandig om een exemplaar met een anti-aanbaklaag aan te schaffen. Zulke koekenpannen kun je onder meer op horecacentrumamsterdam.nl aanschaffen. Voordat je de aankoop doet is het wel verstandig om je eerst in te lezen over de anti-aanbaklagen. Er zijn namelijk diverse soorten terwijl ze ook qua kwaliteit niet allemaal even goed zijn. 

Welke soorten anti-aanbaklagen zijn verkrijgbaar?

Zoals net al genoemd is zijn er verschillende typen anti-aanbaklagen die gebruikt worden bij het afwerken van een koekenpan. Deze diverse soorten verschillen met name op basis van het materiaal waarvan het geproduceerd is. Hierbij kun je onder meer denken aan PTFE, wat de afkorting van polytetrafluorethyleen is. Dit is ook wel beter bekend onder de merknaam, wat teflon is. Hierover is best wat controverse geweest. In 2012 werd de stof PFOA namelijk in verband gebracht met kanker. PFOA, oftewel perfluoroctaanzuur, is een onderdeel van PTFE. Sinds 2015 mag dit niet meer gebruikt worden in consumentenproducten. Andere mogelijkheden bij de anti-aanbaklagen van koekenpannen zijn zowel titanium als keramisch.

Hoe herken je een goede koekenpan met een anti-aanbaklaag? 

Op een paar manieren kun je erachter komen of een koekenpan een goede anti-aanbaklaag heeft. Hiervoor hoef je het niet eens te gebruiken, je kunt voordat je de aankoop doet al erachter komen of het geschikt is of niet. Zo moet de anti-aanbaklaag niet te ruw aanvoelen. Ook moet de steel lekker in de hand liggen, want je wilt niet dat het uit je handen glijdt als ze vet of nat zijn. Een antisliplaag van rubber is helemaal perfect. De steel moet tevens stevig aan de pan vastzitten. In de loop der tijd raken schroeven regelmatig los, dus let hierop. Zijn er klinknagels gebruikt voor het vastzetten van de pan? Let dan op dat er geen vuil ophoopt rond de klinknagels. Een goede koekenpan heeft tevens een bodem die dikker is dan de wand.

advertentie
advertentie