Afbeelding
E-bike

De voordelen van een e-bike

19 maart 2020 om 17:17 Partnercontent

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Inmiddels is iedere derde verkochte fiets in Nederland voorzien van elektrische trapondersteuning. En niet voor niet, want een elektrische fiets is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens gezond. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een e-bike?

Voordelen van een elektrische fiets
Er zijn genoeg voordelen te benoemen van e-bikes en elektrische fietsen. We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Gemakkelijk en snel op je bestemming
Of je nu in de stad of het platteland woont, een elektrische fiets is in veel gevallen sneller dan de auto of het openbaar vervoer. Je verliest geen tijd meer in de file of met rondjes rijden zoekend naar een parkeerplek. Op de elektrische fiets passeer je zonder moeite de file en in de stad ben je veel sneller en wendbaarder. Reis je met het openbaar vervoer? Vergeet de wachttijd op bus of trein dan maar! En wat denk je van het laatste stuk van je reis? Kleine kans dat je werk naast het station of bushalte is, dus lopen is niet meer nodig!

Werk aan je gezondheid
Dat fietsen goed is voor je gezondheid is bij iedereen wel bekend. Maar wist je dat wanneer je dagelijks een half uur fietst de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2 drastisch verlaagt? Natuurlijk is 100% zelf fietsen nóg beter, maar op een elektrische fiets moet je zelf trappen, waardoor je in beweging blijft. Hierdoor zit je veel lekkerder in je vel!

Beter voor het milieu
Een groot voordeel van e-bikes en elektrische fietsen is het feit dat een elektrische fiets geen CO2-uitstoot veroorzaakt tijdens het gebruik. Door de scooter of auto te laten staan en op een elektrische fiets te stappen draag je bij aan een beter klimaat en schonere lucht.

Bespaar op je reiskosten
Een elektrische fiets kost gemiddeld tussen de 1000 en 2500 euro, vergelijkbaar met een scooter. Het voordeel van een elektrische fiets en e-bike is dat het opladen op jaarbasis, bij normaal gebruik, rond de 15 euro kost. Vergelijk je dit per jaar aan benzinekosten, dan is een e-bike al snel terugverdiend. En het parkeergeld hou je uiteraard in de zak, dus reken maar uit wat je op jaarbasis bespaart!

Waar koop je een elektrische fiets?
Dat een elektrische fiets veel voordelen is duidelijk. De aanschaf van een elektrische fiets is echter wel een investering. Het is daarom raadzaam om van tevoren goed uit te zoeken waar je je elektrische fiets gaat kopen. Zorg dat je altijd een proefrit mag maken op meerdere elektrische fiets. Zo leer je het verschil kennen tussen de verschillende aandrijfsystemen en ervaar je het rijgedrag per fiets zelf. Een e-bike specialist zal je altijd de gelegenheid geven om in eigen tempo meerdere fietsen te testen. Zo voorkom je een miskoop en fiets je op de e-bike die het beste aansluit bij jouw wensen en eisen!

Dit artikel is in samenwerking met Stella fietsenwinkel Houten tot stand gekomen.

advertentie
advertentie