Föld
Föld Loeren Festival

Loeren Festival maakt line-up compleet en kondigt extra avond aan

18 mei 2022 om 12:42 Overig

HOUTEN Loeren Festival, georganiseerd door Aan de Slinger, heeft haar line-up voor de aankomende editie compleet. Naast de al eerder aangekondigde Douwe Bob en RONDÉ komen zondag 3 juli ook de Valvetronic Brassband, The HilIbilly Moonshiners en Anna-Rose Clayton naar ‘t Goy. Ook maakt de organisatie een extra festivaldag bekend. Op zaterdagavond 2 juli trapt Loeren af met een spektakelstuk: dansvoorstelling Föld van Krisztina de Chatel is te zien in de kersenboomgaard. 

De organisatie van Loeren Festival maakt haar complete programma bekend. De Valvetronic Brassband met hun aanstekelijke en dansbare mix van house, dance en hiphop naar Loeren. Deze twaalfkoppige (!) band maakt van ieder optreden een gigantisch feestje waarbij stilzitten geen optie is. Daarnaast is ook de komst van The Hillbilly Moonshiners bevestigd. De folkband komt met een tribute aan Mumford & Sons naar de boomgaard en neemt de grootste hits van de Britse band mee. Ook Anna-Rose Clayton voegt zich met haar dansbare electropop bij de line-up. Eerder werd al bekend dat Douwe Bob, RONDÉ, The Indien en Zuco 103 dit jaar op het affiche staan.

FÖLD VAN KRISZTINA DE CHATEL Loeren Festival trapt op zaterdag 2 juli af met een bijzondere dansvoorstelling. De Hongaars-Nederlandse choreografe Krisztina de Châtel bedacht Föld (Hongaars voor aarde) 35 jaar geleden en deze voorstelling is sindsdien uitgegroeid tot één van de ijkpunten van de Nederlandse moderne dans. Volkskrant liet al weten dat de voorstelling ruim dertig jaar na de première nog altijd een ware uitputtingsslag is. Föld is een ode aan fysieke kracht, maar ook een confrontatie met uitputting, een eindeloos gevecht. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een diner in de kersenboomgaard.

GENOEG TE DOEN VOOR JONG EN OUD Naast muziek, dans en theater is er nog veel meer te zien in de kersenboomgaard. Zo zijn er nieuwe namen voor het kinderprogramma bekend gemaakt. Het muzikale trio Apennoten neemt een kist vol met liedjes mee en is er een bezoek van Fenna Ramos van NPO Zappelin. Theatergroep Bonje komt met circustheater, er zijn verschillende workshops en er is jeugdtheater van Aan de Slinger. Kinderen kunnen ook zelf aan de slag met dromenvangers en windorgels of brouwen hun eigen limonade in de limo fabriek. Zowel jong als oud kan natuurlijk ook op avontuur in de tuin van boer Vernooij. Het complete programma is te lezen op www.loeren.nl.

KAARTVERKOOP De verkoop voor Loeren Festival is gestart en tickets zijn te koop via www.loeren.nl. In de voorverkoop kost een Loeren ticket €19,50. Voor kinderen t/m 17 jaar betaal je €7,50. De kaartverkoop voor de zaterdagavond is direct gestart.

Optredens in de boomgaard
het affiche
advertentie
advertentie