Juul van Schip (links) met een aantal teamleden op de hoek van het pand dat binnenkort verbouwd wordt.
Juul van Schip (links) met een aantal teamleden op de hoek van het pand dat binnenkort verbouwd wordt. Irene van Valen

Tijdelijke sluiting de Dikke Boom

9 september 2021 om 10:00 Ondernemend

HOUTEN De Dikke Boom is vanaf afgelopen zaterdagmiddag 11 september gesloten voor een grote verbouwingJuul van Schip, eigenaar van de Keurslagerij zegt,,Als je om het gebouw heen loopt, zie je de noodzaak. Het is goed dat we gaan verbouwen. De voorstellen die er liggen beloven een mooiere uitstraling.

Irene van Valen

Met deze sluiting worden de Jumbo, Echt Bakker Michel en Keurslagerij van Schip verbouwd. Sonja van Dommelen van de bakkerij vertelt: ,,De Echt Bakker en Keurslager openen hun winkels weer op 5 oktober.” In een eerder online bericht werd dit verkeerd vermeld. De Jumbo opent zijn deuren een week later op 13 oktober.

VERBOUWPLANNEN Van Schip: ,,Sinds wij hier in 1984 begonnen, vond er nooit zo’n ingrijpende verbouwing plaats als nu. In 2007 vertrok de groenteboer. Dit had verschuivingen en verbouwingen in het gebouw tot gevolg. Nu worden de verbouwingen grootser aangepakt. Het hele pand wordt voorzien van een nieuw dak. Daarmee zijn lekkages verleden tijd. De houten constructie en de golfplatenwanden worden verwijderd en vervangen door goed geïsoleerde wanden.” 

De Jumbo ondergaat een volledige metamorfose op het gebied van indeling en inrichting en er komt een zelfscanplein. Daarnaast zijn de huidige kantine en sanitaire voorzieningen van de Jumbo niet langer Arbo technisch geschikt voor de 165 personeelsleden. De winkeloppervlakte van de Jumbo wordt niet groter, maar de opslagruimtes, kantine en sanitaire voorzieningen van de supermarkt wel.

BAKKERIJ De bakker kan niet achterblijven bij de grootse verbouwingenIn 2017 namen Michel en Sonja van Dommelen Echte Bakker van Schalkwijk over. Sindsdien hebben zij onder de naam Echte Bakker Michel twee filialen; een aan de Loerikseweg 1 in het Oude Dorp, de andere aan de Odijkseweg 57C in de Dikke Boom. Dit laatste filiaal is gesloten tot en met 4 oktober. 


De eerste werkzaamheden achter de Jumbo zijn gestart. - Irene van Valen 

Sonja van Dommelen vertelt: ,, Er komt een nieuw en energiezuinig lichtplan in de winkel. Hiermee creëren wij een gewenste prettige sfeer. Daarnaast wordt het interieur gerestyled. Gelukkig hoeven onze klanten ons de komende drie weken niet te missen, want in het Oude Dorp is ons filiaal geopend. Klanten kunnen rekenen op leuke aanbiedingen en we bieden bezorgservice.”

MAALTIJDEN Bij de slagerij blijft het uiterlijk hetzelfde. Wel worden de zelfbedieningskoelingen vervangen en voorzien van schuifruiten die de temperatuur constanter houdt. Het geheel wordt milieuvriendelijker door het gebruik van andere koelgassen. Van Schip: ,,Klanten kunnen de gebruikelijke boodschappen tijdelijk niet meer halen. Vooral ouderen vroegen zich af: ‘Hoe komen we deze weken door?’ 

Uiteraard bedachten wij daar iets op en bieden de service die men van ons gewend is. Klanten konden bij ons een bestelling plaatsen. Wat overdag vers werd gemaakt, werd de volgende dag voorzien van stickers en daarna diep ingevroren. Bijzonder is dat klanten bij het invriezen soms een beroep deden op hun buren en familie, omdat de eigen vriezer te klein is. 


De vernieuwde bakkerij - Michel - de Echte Bakker

Van Schip is vooral trots dat hij eerder dit jaar overstapte op een geautomatiseerd klant- en bestelsysteem. Het kostte veel tijd om daaraan te wennen. ,,Nu we ermee kunnen werken is het een sluitend systeem, waarbij in de toekomst de klant via email kan inzien wat hij of zij bestelde.

TOT SLOT De grootste uitdaging waom zaterdag en zondag de opslag leeg te halen. De machinesverlichting en plafonds moesten het pand uit en worden opgeslagen in zeecontainers. ,,Wij kunnen in ieder geval niet wachten om onze klanten op dinsdag 5 oktober weer in onze slagerij te mogen begroeten”, besluit Van Schip.

advertentie
advertentie