eigen serviesgoed decoreren
eigen serviesgoed decoreren Marja Macville

Creatief met porselein

27 januari 2023 om 12:30 Lokaal Deel je nieuws

The Work-Shop organiseert een tweedaagse workshop Serviesgoed Decoreren (op 23 februari & 10 maart). Men leert hoe je serviesgoed decoreert met eigen tekst, foto’s, tekening, e.d. Er wordt gewerkt met zogenaamde transfers op porselein (bord, schaal, kom, mok), waarmee men duurzame decoraties toevoegt aan bestaand serviesgoed. Vaatwasbestendig. Zo creëert men uniek serviesgoed voor eigen gebruik of om cadeau te doen.

De eerste avond gaan we lekker creatief aan de slag. Men maakt een fotocollage, tekening, schildert of bewerkt digitaal een al bestaand beeld. De docent laat voorbeelden zien en helpt de eigen (A4) transfers voor te bereiden, die zij daarna bestelt. Tijdschriften, teken- en schildermaterialen zijn aanwezig; het gebruik hiervan is in de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee met iets lekkers. 

De tweede avond besteden we aan afwrijven van de transfers op het serviesgoed dat men meebrengt. Hierna gaat alles de  keramische oven in. (Op hoge temperatuur verdampt de lijmlaag  en worden de decoraties opgenomen in de glazuurlaag.) De werkstukken zijn een week later op te halen.

Alle info is te vinden op the-work-shop.nl/workshops/serviesgoed/.

advertentie
advertentie