expositie werk Puja Sonneveld
expositie werk Puja Sonneveld 'van Houten&co'

Expositie ‘Bijzondere Portretten’ in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Lokaal Deel je nieuws

Aanstaand weekend, zaterdag 18 en zondag 19 september, worden de Kunstfietsdagen van Kunst om de Hoek georganiseerd. Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co’, is een expositielocatie.

Eén van de kunstenaressen die haar werk toont is Puja Sonneveld. Na vijftien jaar docent te zijn geweest op het Wellantcollege heeft Puja Sonneveld haar belangstelling voor de fotografie omgezet naar een professionele carrière in de fotografie. Fotografie heeft haar altijd geïnspireerd en het fotograferen van portretten in het bijzonder.

Tijdens de expositie zijn vooral “Bijzondere Portretten” te bekijken; portretten waarbij gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde ‘Rembrandt licht’, slechts één lichtbron, in dit geval een studioflitser. Het idee achter deze serie portretten is, de persoon op de foto zo puur mogelijk af te beelden. Terug naar de basis, de schoonheid van de persoon en haar bijzondere eigenschappen.

Puja Sonneveld is lid van kunstenaarsvereniging Kunst om de Hoek en eigenaar van Van Ekdom Fotografie. Puja: “Fotografie is mijn passie. Het steeds weer vinden van het goede moment houdt mij scherp en alert om steeds weer nieuwe beelden te creëren.”

Wijkcentrum Schoneveld is expositielocatie gedurende de Kunstfietsdagen van Kunst om de Hoek. Tijdens de openingsuren op zaterdag en zondag 18/19 september zijn de portretten van Puja Sonneveld en het werk van enkele andere kunstenaars te bezoeken. U bent van harte welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

De portretten blijven hangen tot 16 oktober 2021 en zijn te bekijken tijdens de openingsuren van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, locatie van ‘van Houten&co, Zonnehout 36, maaandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

advertentie