Eerste Vinex woningen opgeleverd
Eerste Vinex woningen opgeleverd 't Groentje
oud nieuws

De oplevering van de eerste huizen in Houten Vinex

3 december 2022 om 16:51 Historie

HOUTEN 25 jaar geleden werden de eerste huizen van Houten Vinex opgeleverd. In Loerik 1 werd symbolisch een eerste steen gelegd. De aanwezigen legden stenen, die huizen moesten voorstellen. Door het regenachtige weer werd het een modderige bedoening, zo staat te lezen in ‘t Groentje van 3 december 1997. Het was de start van het kunstproject ‘Het Koninginnehuis Loerik’ van kunstenaat Marijn te Kolste. 

De heer Wijer kreeg vervolgens de eerste sleutel overhandigd. 

Toenmalig burgemeester De Jonge was erg trots op Houten: in snel tempo werden er besluiten genomen waardoor er ook snel gebouwd kon worden. Er werd in die tijd nog gesteggeld over de aanleg van de zuidelijke Rondweg. Dus werden de provinciale bestuurders opgeroepen zich daarvoor in te spannen. 

De toenmalige Commissaris van de Koningin, de heer Beelaerts van Blokland, riep Houten op aandacht te geven aan de identiteit van het dorp: ,,anders wordt het niks met de samenleving.”

Wat was er 25 jaar geleden in het nieuws in Houten? We bladeren terug door oude kranten op zoek naar datgene wat Houten in 1997 bezig hield. Oud nieuws dus: groot en klein nieuws, leuk en minder leuk nieuws.  

Bericht uit ‘t Groentje van 3 december 1997 - oorspronkelijke foto van Ageeth Vernooij.

advertentie
advertentie