‘LIDL is de beste in groente en fruit!’

6 januari 2022 om 11:09 Zakelijk Deel je nieuws

En dat is in 2021 al voor de 10e keer op rij volgens het jaarlijkse onderzoek van het marktonderzoeksbureau GfK (Gesellschaft für Konsumforschung), een van de vier grote bedrijven die marktonderzoek doen.

Supermarktketen Jan Linders scoort gemiddeld het beste op alle 3  onderdelen, brood, vlees én groente en fruit, en is daarmee de beste verssupermarkt van het land. Voor de 6e keer op rij…!

Maar LIDL scoort het beste op groente en fruit.

Hoe wordt er onderzocht: 

Een GfK-medewerker staat voor de deur van de supermarkt en vraagt aan 10.000 klanten welk school-cijfer ze voor de 3 onderdelen geven. Dit jaar scoort LIDL een 7,47. Even hoog als Nettorama. En het verschil met Jan Linders, de nummer 3 van ‘groente en fruit’, is 0,13 punt. Stap je voor zo’n miniem verschil over van je buurtsuper naar eentje waar je alleen maar met de auto kunt komen…?

Maar nu adverteert LIDL met de slogan dat ie het beste is in groente en fruit… Hoe zit dát dan…: LIDL koopt het recht van GfK om met hun onderzoeksresultaat te adverteren. Net zoals onze Consumentenbond geld verdient aan de verkoop van haar testresultaten… 

Roel Melchers, Houten.

advertentie
advertentie