Afbeelding
Maria van der Veen

Koen (8) bakte 200 koekjes zodat baby’s het niet koud hebben

24 december 2021 om 15:15 Maatschappelijk

‘T GOY Koen van der Veen (8) uit ‘t Goy haalt voor het tweede jaar op rij geld op voor de kerstactie van Radio 538. Vorig jaar bakte hij 24 appeltaarten, nu bakte hij tot nu toe al honderden koekjes. Dit jaar gaat het geld dat Koen inzamelt naar Stichting Babyspullen, zij ondersteunen mensen in Nederland die zelf geen geld hebben voor voldoende babykleding. 

door Agnes Corbeij

Vorig jaar kreeg Koen 10 euro in zijn adventkalender. Hij mocht zelf kiezen aan welk goed doel hij het wilde geven. Maria van der Veen, zijn moeder: ,,Toen hij over de missie op radio 538 hoorde, was de keuze snel gemaakt. Hij kocht ingrediënten om uiteindelijk meer geld te verdienen voor het goede doel.”

STICHTING BABYSPULLEN Dit jaar besloot Koen al snel dat hij weer mee wilde doen, om de tien euro in zijn kalender een goede bestemming te geven. Van de verschillende goede doelen die Radio 538 steunt, koos hij Stichting Babyspullen. ,,Ik wil dat baby’s het lekker warm hebben en een goed leven hebben. Dat ze ‘s nachts lekker kunnen slapen en zich fijn voelen”.  

In plaats van appeltaarten, worden dit keer koekjes gebakken. Maria: ,,Vorig jaar hebben we uiteindelijk 24 appeltaarten gebakken, dat was wel heel veel. Dit jaar houden we het overzichtelijk, er moet ook vrije tijd overblijven.” Toch had Koen voor kerst al 25 bestellingen binnen en rondgebracht. Dit leverde 800 euro op voor Stichting Babyspullen. 

SNOEPEN Koen was dit jaar vier dagen bezig om uiteindelijk zo’n 200 koekjes te bakken. Hij vindt het een goede tijdsbesteding. ,,Soms vind ik het leuk om te bakken en ik vind iets voor een goed doel doen ook leuk.” Maria hielp met het maken van het deeg en ook zijn broertje hielp af en toe mee. Af en toe moest er ook geproefd worden natuurlijk. ,,Ik heb niet heel veel koekjes gegeten, wel van het deeg gesnoept soms.” 

Of het een vaste traditie wordt, weet Koen nog niet. ,,Dat zien we volgend jaar wel weer. Misschien wordt het een jaartje rust.” De komende twee weken is Koen in ieder geval bezig met andere zaken. ,,Ik ga lekker spelen met mijn vrienden, buiten spelen, gamen, spelletjes doen met papa, mama en m’n broertje.”  

advertentie
advertentie