Banner
Banner Rina Knopper

Eerste kleutersportdag met Houtens Sport ABC

28 september 2021 om 16:05 Overig

HOUTEN Woensdag 22 september vond de eerste kleutersportdag van Houten plaats op de velden en in sporthal de Wetering. Wethouder sport, Kees van Dalen, opende deze dag en hij reikte de allereerste exemplaren van de nieuwe lesmethode - het Houtens Sport ABC- voor kleuters uit. Door de samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen en leerlingen van het ROC Utrecht konden kleuters spelenderwijs kennis maken met sport. Dat de kleuters het leuk vonden was duidelijk te zien aan hun inzet en blozende gezichten.

door Rina Knopper

Drie sportverenigingen (KV Victum, BC Woodpeckers en Taurus Volleybal) organiseerden in samenwerking met ROC Utrecht deze dag. En maar liefst 680 kleuters van verschillende basisscholen in Houten deden hun best op deze afwisselende, leerzame, maar vooral leuke sportdag met activiteiten uit de nieuwe lesmethode. Mede dankzij het mooie weer gingen alle kinderen met een grote glimlach naar huis! Daarnaast kregen alle kinderen een strippenkaart, waarmee ze bij alle aangesloten sportaanbieders een proefles kunnen volgen.

Met het Houtens sport ABC (Algemene Basis Coördinatie) neemt het Sportpunt samen met verschillende sportaanbieders in Houten het initiatief om een breed motorische ontwikkeling te stimuleren voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit vooruitstrevende programma past bij de huidige kennis uit de wetenschap. Uit onderzoek is gebleken dat een brede sportbasis bij jonge kinderen leidt tot veelzijdige sporters, meer plezier en een grotere kans dat zij een leven lang blijven sporten. Het sportprogramma richt zich op tien bewegingsvaardigheden die zorgen voor een goede sportbasis.

Het sportaanbod wat door de verschillende aangesloten sportaanbieders georganiseerd wordt is terug te vinden op www.sportpunthouten.nl 

Binnen was er vanalles te beleven
In een treintje
advertentie
advertentie