In het werk van Geert Jager is het landschap in zowel figuratieve als abstracte vorm een weerkerend thema
In het werk van Geert Jager is het landschap in zowel figuratieve als abstracte vorm een weerkerend thema Geert Jager

Houtense kunstenaar Geert Jager exposeert in Buren

29 augustus 2021 om 17:00 Kunst

HOUTEN/BUREN De Houtense schilder Geert Jager exposeert van donderdag 2 september tot en met zondag 5 september zijn schilderijen aan de Achterbonenburg 6 in Buren. Geert Jager heeft zich voornamelijk als autodidact ontwikkeld. 

Korte perioden heeft hij lessen gevolgd bij de Apeldoornse schilder Cees Flokstra en de Houtense Carina van der Sluis. Verder hebben de adviezen van schilders als Marc de Klein en de Franse schilder Maté Hay veel invloed op zijn werk gehad. In het werk van Geert Jager is het landschap in zowel figuratieve als abstracte vorm een weerkerend thema.

Daarnaast zijn thema’s als licht, kleur en beweging belangrijk voor hem. Het schilderen is voor hem een reageren op de wereld om hem heen, maar hij gebruikt de thema’s ook als weergave van zijn innerlijk leven, zonder anekdotisch te zijn. In die zin voelt hij zich schatplichtig aan het expressionisme. Zijn werk ontwikkelt zich (onder)zoekend, meanderend tussen figuratie en abstractie.

Werk van hem bevindt zich bij particulieren in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Nieuw Zeeland. In zijn professionele werkzame leven was Geert Jager hulpverlener in de jeugdzorg en de GGZ .Later is hij omgeschoold tot Dramadocent. In die hoedanigheid heeft hij menig theatervoorstelling geregisseerd. Deze ervaringen hebben ook hun invloed op zijn beeldende werk.

Geert Jager is tijdens de expositie aanwezig van donderdag tot en met zondag van 11.30 tot 16.30 uur.

advertentie
advertentie