Les in reanumatie, van levensbelang!
Les in reanumatie, van levensbelang! Veilig Houten

Stichting Veilig Houten hervat reanimatie- en AEDcursussen

13 augustus 2021 om 15:41 Overig

HOUTEN Nadat in februari 2020 de reanimatie- en AEDcursussen stil kwamen te liggen in verband met de coronamaatregelen, kunnen ze na de zomervakantieweer hervat worden. Op 1 september staat de eerste reanimatiecursus gepland in Tull en ’t Waal, georganiseerd door Stichting Veilig Houten.

Stichting Veilig Houten is officieel partner van HartslagNu Nederland, het oproepsysteem van AED’s en burgerhulpverleners in geval van een reanimatie. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor de 24/7 bereikbare AED’s welke overal in de gemeente Houten geplaatst zijn.

Een reanimatiecertificaat heeft een geldigheid van 2 jaar. Binnen deze 2 jaar dient er minimaal 1 opfriscursus gevolgd worden om de geldigheid te behouden.
Doordat vrijwel alle burgerhulpverleners het afgelopen jaar geen herhalingscursus hebben kunnen volgen, zullen er op redelijk korte termijn veel certificaten van burgerhulpverleners hun geldigheid verliezen.
HartslagNu zal burgerhulpverleners met een verlopen certificaat oproepen om alsnog een herhaling te volgen.

Omdat de stichting de overtuiging heeft dat er nooit voldoende actieve burgerhulpverleners geregistreerd kunnen zijn, geven zij tot minimaal eind 2021 extra kortingen op de curuskosten wanneer een cursist zich registreert als burgerhulpverlener.

De cursuskosten zijn horger maar wanneer een cursist een reanimatiecursus volgt via de Stichting Veilig Houten en zich registreert als Burgerhulpverlener bij HartslagNu betaald de cursist nooit meer dan €17,50 voor de cursuskosten. Bij het boeken van de cursus betaalt de cursist in eerste instantie het volledige cursusbedrag, achteraf kan met het geld voor een groot deel terugvragen via de website van de Stichting.
Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze kortingsactie staan ook vermeld op de website: www.veilighouten.nl/actievoorwaarden

Eerste hulp verlenen
Oefenen op ene pop
advertentie
advertentie