Het laatste onderdeel van het Omnium, de Puntenkoers
Het laatste onderdeel van het Omnium, de Puntenkoers screenshot

Jan Willem van Schip pakt zesde plaats op Omnium in Tokio

5 augustus 2021 om 11:45 Wielrennen

SCHALKWIJK Vandaag werd op de Olympische Spelen in Tokio het Omnium verreden. Jan Willem van Schip, afkomstig uit Schalkwijk, kwam voor Nederland uit op dit onderdeel. Het werd een spannende race. 

Het omnium is een combinatieklassement in het wielrennen. Het bestaat uit 4 onderdelen: Scratch, Temporace, Afvalkoers en de Puntenkoers. De punten die een renner verdient op de afzonderlijke onderdelen, worden bij elkaar op geteld en dat geeft een uiteindelijke winnaar. Het Omnium is een oud onderdeel van de wielersport dat sinds enkele jaren weer gereden wordt. 

In het eerste onderdeel de Scratch werd Jan Willem van Schip heel knap derde. Hij kreeg daarvoor 36 punten. In de Temporace speelde Van Schip het heel slim. Hij pakte uiteindelijk een ronde op de hele groep. Na dit onderdeel deelde hij de koppositie met de Fransman Thomas en de Brit Walls. 

In de Afvalkoers eindigde Van Schip als vierde. Walls pakte de leiding in het klassement, Van Schip stond op de tweede plaats. 

De Puntenkoers gaf de doorslag. Helaas lukte het Van Schip niet zijn koppositie te handhaven. Hij eindigde in het klassement op een zesde plaats. 

Van Schip is nog niet klaar op de Olympische Spelen, hij komt nog uit op het onderdeel Madison op 7 augustus. 

advertentie
advertentie