Thuisnederlaag handballers Houten tegen Aalsmeer 2

18 april 2021 om 21:58 Overig

HOUTEN Dit weekend stond sinds tijden de eerste thuiswedstrijd van The Dome/Handbal Houten op het programma. Een aantal spelers van Houten was er vanwege blessures en pijntjes niet bij: Milo Bos, Bjorn Brachten, Tim Zonneveld en Sam Tukker. Zij werden vervangen door enkele jongens van het tweede: Sander Breedveld, Kelvin van Bekkum en Jesse Magin.

De grootste afwezige was echter geen speler, maar de onlangs overleden Houtense huisspeaker Ronald van der Zwan. Hierdoor hangt er zaterdag een vreemde sfeer in The Dome. Het is stil, niet alleen door het afwezige publiek. Het gemis is groot, zeker ook bij de mannen van het livestreamteam. Desalniettemin halen zij alles uit de kast om de beelden goed in de huiskamer te krijgen.

Tegenstander van de avond is Aalsmeer 2. Er wordt een spannende wedstrijd verwacht en zeker in de eerste helft is dat ook het geval. Aan Houtense zijde is het Ruben de Bok die de eerste drie doelpunten namens Houten op het scorebord zet, maar de score gaat om en om en zo wordt het 3-3. Ook opbouwers Rowan Hilbers en Dennis Vesters vinden het net en zo wordt het 5-5.

HEERLIJK DEBUUT Daarna is het Houten dat langzaam uitloopt naar een voorsprong van maximaal vier doelpunten. Lars van Driel weet dan met een mooie pass Sem Klinkenberg op de cirkel te bereiken die de 12-8 inschiet. Niet lang daarna geven de scheidsrechters een zevenmeterworp voor Aalsmeer. Trainer/coach Freek Gielen besluit dat dit het moment is om keeper Sander Breedveld in te brengen. Hij gaat staan en pakt de zevenmeter, wat een heerlijk debuut in de eredivisie voor de negentienjarige!

Houten komt vervolgens met twee man minder te staan. Desondanks weet de van de hoek doorgekomen hoekspeler Nils Idema slim van de cirkel te scoren. De Houtense dekking staat echter niet lekker en langzaam kruipt Aalsmeer weer dichterbij tot er een ruststand van 17-16 op het scorebord staat.

TWEEDE HELFT De tweede helft start met een doelpunt van de veel scorende Dennis Vesters. Daarna wordt er gerommeld in de aanval waardoor de ballen aan Houtense zijde er niet in gaan. Aalsmeer straft dit af en zet een 18-16 achterstand om naar een 18-19 voorsprong. Voor Gielen aanleiding om al vroeg in de tweede helft een time-out te nemen waarin hij er op hamert dat de jongens zich aan de gemaakte afspraken moeten maken.

Er volgt weer een gelijkopgaande fase tot 25-25. Van een numerieke meerderheid weet de thuisclub echter niet te profiteren, de dekking staat niet goed en het doel wordt in deze fase zelfs helemaal niet meer gevonden wat resulteert in een 25-30 voorsprong van Aalsmeer. Na 26-30 en 27-30 eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een 27-31 overwinning van Aalsmeer 2.

Ondanks de nederlaag voor Houten een nuttige pot. Zo hebben de spelers van het tweede de nodige wedstrijdminuten kunnen maken en zijn er genoeg leerpunten om mee te nemen naar de rest van de competitie. Een overigens best wel interessante competitie waarvan het zich laat aanzien dat de teams gewaagd zijn aan elkaar. Heel nuttig in aanloop naar komend seizoen.