Hijsen van de vlag
Hijsen van de vlag TS

Koningsdag gevierd met veel leuke digitale activiteiten voor jong en oud

11 april 2021 om 08:00 Activiteiten

HOUTEN Het programma van Koningsdag 2021 is bekend. Dit jaar worden er allerlei digitale activiteiten georganiseerd waar inwoners van Houten alleen of met hun huishouden aan kunnen deelnemen. ,,Ga jij voor de kleurwedstrijd of sluit je liever aan bij de pubquiz? In de komende weken maken we op de website nog meer leuke programmaonderdelen bekend, dus houd het in de gaten”, laat Stichting Oranjecomité Houten weten.

AUBADE Koningsdag start traditioneel met de aubade (ofwel het vlag hijsen) om 9.00 uur. Dit jaar niet vanaf het Oude Dorp maar digitaal. ,,,Pak een kopje koffie (misschien wel met een tompouce?) en trap Koningsdag 2021 met ons af.” Deze activiteit is in samenwerking met Omroep Houten.

VERSIER JE HUIS ,,Dat je de vlag uit mag hangen tijdens Koningsdag weet iedereen. Maar nu we dit jaar geen vrijmarkten hebben die Houten oranje laten kleuren, moeten we dit op een andere manier voor elkaar krijgen. Verzamel daarom al je versierspullen en creëer het mooist versierde huis van Houten! Om 12.00 uur maken we de winnaar bekend, deze zal van ons een leuke prijs krijgen. De mooiste inzendingen zullen we delen op onze sociale media. Hoeveel van deze huizen weet jij te spotten tijdens een wandeling door Houten?”

Meedoen? Stuur een foto of filmpje van het versierde huis voor 27 april, 11.00 uur naar huizen@koningsdaginhouten.nl, tag ons op Instagram #houtenkleurtoranje @koningsdaginhouten of verstuur je inzending via het contactformulier op de website.

SPEURTOCHT EN KLEURPLAAT Zit jij ook al de hele dag binnen? Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Scouting Schonauwen gaat jou hierbij helpen! Kijk op de website voor meer informatie. Kinderen kunnen ook meedoen met een kleurwedstrijd, die te downloaden is op de site of haal hem binnenkort uit de krant. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Meedoen? Stuur een foto of filmpje van de kleurplaat voor 27 april, 14.00 uur naar kleuren@koningsdaginhouten.nl, tag ons op Instagram #houtensekoningskleurplaat @koningsdaginhouten of verstuur de inzending via het contactformulier op de website. Vergeet niet om je leeftijd te vermelden bij je inzending.

PUBQUIZ Trommel je huishouden op en verzamel iedereen voor de grote Houtense Koningsdag pubquiz! Om 16.00 uur gaan we van start met dit festijn en gaan we zien welk huishouden er met de prijs vandoor gaat. Heb jij een laptop/tablet/telefoon met internet, een gezellig team en heel veel zin? Dan heb je alles in huis om mee te doen!

Meedoen? Inschrijven kan tot en met 26 april in via het contactformulier op www. Deelnemers krijgen op 27 april in de ochtend een mailtje met meer informatie en de juiste linkjes. Voor vragen kan men mailen naar pubquiz@koningdaginhouten.nl.

Lees alles op www.koningsdaginhouten.nl.

advertentie
advertentie