Afbeelding
Annette Stolk

Omroep Houten organiseert debat Ruimtelijke Koers

8 maart 2021 om 11:27 Overig

HOUTEN Op 17 maart is er, naast de Tweede Kamerverkiezing, een referendum over het concept-besluit voor de Ruimtelijke Koers. De laatste tijd wordt er door zowel voor- als tegenstanders van de Ruimtelijke Koers flink wat aandacht gevraagd voor het referendum. Hierbij zijn er tal van standpunten over waar er wel of niet woningen gebouwd moeten worden, voor wie en welk type woningen. Om een duidelijk overzicht te geven van alle standpunten, organiseert Omroep Houten op 11 maart, aanvang 19.30 uur, een debat over de Ruimtelijke Koers.

Het doel van het debat is om de inwoners van Houten een duidelijk(er) beeld en genoeg informatie te geven ten aanzien van het referendum om uiteindelijk op 17 maart een weloverwogen stem uit te brengen. Tijdens het debat komen daarom diverse betrokkenen (zowel voor- als tegenstanders) aan het woord. Denk aan burgmeester Isabella, vanuit het college wethouder Bos en wethouder de Groot en vanuit de gemeenteraad Willem Zandbergen (ITH) en Anneke Dubbink (PvdA). Tevens worden vertegenwoordigers van de fracties in de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld te reageren op het debat. Daarnaast komen vanuit de samenleving Jacco Hoogewoud, Rino Jonkers en Willem Kox aan het woord. 

Met hen worden globaal vier thema’s besproken: 1. Waar gaat het referendum wel en niet over? 2. Waar is behoefte aan in Houten als het over woningen gaat? 3. Waar moeten de woningen komen? En wat voor soort woningen moeten het zijn? 4. Groen (natuur en milieu) in relatie tot de woningbouwopgave 

Meekijken? Het debat vindt plaats op 11 maart as. van 19.30 tot 21.00 uur en is vanuit huis te volgen via de website van Omroep Houten (www.omroephouten.nl), Youtube (youtube.com/user/omroephouten), en Facebook (www.facebook.com/OmroepHouten). Daarnaast wordt het debat opgenomen en kunt u dit na 11 maart terugkijken via de website van Omroep Houten.

advertentie
advertentie