Een oplaadbare accu was oorzaak van de brand bij Domino's pizza vorig jaar zomer.
Een oplaadbare accu was oorzaak van de brand bij Domino's pizza vorig jaar zomer. TS

Veiligheidsonderzoek oplaadbare accu’s

12 februari 2021 om 09:00 Overig

HOUTEN De gemeente heeft onderzoek verricht naar de veiligheid van oplaadbare accu’s en batterijen bij bezorgdiensten. Aanleiding voor dit onderzoek was de brand die vorig jaar zomer ontstond bij Domino’s Pizza op Het Rond. Een oplaadbare accu vatte plotseling vlam en verwoestte volledig het bedrijfspand en negen bovenliggende appartementen.

Annette Stolk – de Vries

,,Voor ons als gemeente reden om te kijken hoe het met de brandveiligheid van oplaadbare accu’s en batterijen is gesteld bij bedrijven die voor de bezorging gebruik maken van elektrische fietsen en brommers”, vertelt burgemeester Isabella. ,,Temeer omdat we ook bezorgde vragen kregen van inwoners die boven een bedrijf wonen die gebruik maken van deze manier van bezorgen.”

BEZOEK De gemeente bezocht in totaal 24 bezorgdiensten. Dit gebeurde onaangekondigd. Isabella: ,,Op een paar kleine adviezen na, die ter harte werden genomen, bleek bij alle bedrijven de wijze van opladen in orde te zijn.”

De brandweer heeft in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting een folder samengesteld met daarop 10 tips om veilig op te laden.

advertentie
advertentie