Nog twee dagen om iemand voor te dragen voor de Bakhuis Wolters prijs

8 februari 2021 om 20:00 Overig

UTRECHT De Bakhuis Wolters prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie Utrecht die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt. Het is nog mogelijk iemand voor te dragen de komende twee dagen, want op donderdag 11 februari is de sluitingsdatum. 

De uitreiking is op 5 maart om 15.30 uur via het YouTube kanaal van de provincie Utrecht.

De Bakhuis Wolters prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt.

De Bakhuis Wolters prijs is bedoeld voor iedere vrouw uit de provincie Utrecht. Het maakt niet uit in welk beroep of op welk niveau iemand werkt die voorgedragen wordt. Alleen de criteria zijn van belang. In maart 2020 hebben Provinciale Staten besloten deze prijs in het leven te roepen. De naam Bakhuis Wolters komt van mevrouw H.B. Bakhuis-Wolters. Het was de eerste vrouw in Provinciale Staten in Utrecht. Zij was lid van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij).

JURY De jury bestaat uit vier vrouwen. Het zijn Barnita Bagchi, Universitair hoofddocent en docent in Utrecht. Angela Maas cardioloog en de eerste hoogleraar Cardiologie voor vrouwen in Nederland. Ze noemt zich ‘cardiofeminist’. Roosmarijn Reijmer, een Nederlands diskjockey. En als laatste Lyke Veen, het jongste vrouwelijke Statenlid van Provinciale Staten. Zij is Statenlid voor D66.

Op vrijdag 19 februari laat in de middag worden de drie nominaties bekend gemaakt door de jury. De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. De uitreiking wordt live uitgezonden via het YouTube kanaal van de provincie.

Is je interesse gewerkt? Draag dan nu nog een vrouw uit de provincie Utrecht voor. Dat mag bij voorkeur in een e-mail, met een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen.

De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari. E-mailgegevens: statengriffie@provincie-utrecht.nl

CRITERIA Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder echt het verschil heeft gemaakt. En ze is een goed voorbeeld voor anderen!

 De prijs bestaat uit een kunstwerk. Er is geen geldprijs beschikbaar.

advertentie
advertentie