Het Labyrint, in aanleg
Het Labyrint, in aanleg René van den Brandt

Labyrint in Bollen, een Community Art project

22 november 2020 om 21:45 Overig Deel je nieuws

Door Corona, het afstand houden van elkaar en het geduld dat we moeten hebben in deze periode, moest ik denken aan bloembollen. Bloembollen zet je in de grond en het duurt tot het voorjaar voordat ze opkomen. Ik wens iedereen diezelfde kracht, de kracht van bloembollen. 

Ik ben op zoek naar vrolijkheid en vraag me telkens af in deze veranderende tijden: “Hoe blijf je bij jezelf?”. Alleen kan ik niet zoveel, ik heb alleen mijn eigen kracht in mijn creatieve uitingen. Ik zoek dan ook verbinding om creatieve dingen samen met anderen te maken om de goede energie omhoog te krijgen en te houden en daarin vrolijkheid te vinden. Daarmee kan je ieder in zijn eigen kracht laten stralen. Dat is mijn wens. 

Dus als vanzelf kwam ik op het labyrint. Ik dacht namelijk terug aan het plezier van het labyrintlopen bij “Loeren bij de Boeren” in 2018. En ik dacht aan bloembollen. Dus bedacht ik het labyrint van bloembollen. Bloembollen groeien, maar het duurt lang voordat ze naar boven komen. Dat is de kracht van wat je niet ziet dat er diep in de grond gebeurt.  

Door het maken van een Labyrint van bollen heeft iedereen wat om naar uit te kijken. Zelfs ook als je alleen binnen zit, niemand thuis ontvangt en geen knuffels krijgt, weet dan met dit symbool dat er mensen zijn die wel aan je denken. Dat is de kracht van ongeziene verbinding. 

Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat je dicht bij jezelf kan laten komen. Het is een duidelijk pad dat je in een spiraalvorm naar binnen, naar de kern, af kunt lopen. De Kern vormt het midden. Als je daar bent zeg dan voor jezelf hardop: “Ik Ben … (je naam)” en voel gewoon wat er gebeurt …Daarna loop je rustig terug weer naar de buitenwereld. Het pad loop je achter elkaar. Ieder loopt op zijn eigen tempo dus soms moet je dan wachten. En houd uiteraard afstand van de ander. 

Ik werk in mijn kunst en creatieve uitingen met de windrichtingen en de elementen. Door mijn ervaringen (voor mij staat dit gelijk aan het Element Lucht) bedacht ik een plan. Door mijn energie en passie (het Element Vuur) lukte het om te kijken wie mij kunnen en willen helpen om het plan waar te maken. 

Er zijn tal van aanmoedigers die op afstand staan, die mij succes wensen (voor mij staat dit gelijk aan het Element Ether: kracht van ongeziene verbinding). In een krachtcirkel op de windrichtingen heeft het vorm gekregen (het Element Aarde). De kracht van het hier en nu in dit moment. De bollen zitten nu in de grond. 

Namens de hele Houtense bevolking kwam Burgemeester Gilbert helpen bollen planten. Dat niet alleen, hij heeft heel veel gegraven net zoals vrijdag Ronald, Klaas, Clementine en Lieke en op zaterdag Pim, Stefan, Ruurd en de jongens onder de 13 jaar: Raphy, Alex, Niels en Koen. Voor de inwendige mens zorgden de moeder van David en Anja, en tevens Deksels Lekker. 

Mijn hartsverlangen was en is geduld en zorg voor elkaar. Het was een geweldig gevoel zoals hoe ik me voelde toen alles in de grond ging en nu zit. Het combineerde de kracht van emotie (voor mij staat dit gelijk aan het Element Water) en de kracht van geziene en ongeziene verbindingen (het Element Ether). Dank je wel aan alle helpers en de aanmoedigers. “Samen zijn we sterk”. 

Ik Ben … JoCa 

Het labyrint is gelegd ten Oosten van ”De Droomcirkel” bij de Slinger in Houten.

Start op vrijdag, de ingang
Hulp op vrijdag
Ronald, JoCa en burgemeester Isabella
Hulp op zaterdag
De jongens hielpen mee
JoCa, idee, initiatief en aanleg
Veel, heel veel bollen
Veel verschillende bollen
JoCa, in de Kern van het Labyrint
advertentie
advertentie