Voorlezen tijdens de Week van Lezen en Schrijven
Voorlezen tijdens de Week van Lezen en Schrijven Bibliotheek Lek en IJssel

Taalfeest ‘De Stip’ in de Bibliotheek Houten

1 september 2020 om 08:32 Activiteiten

HOUTEN Van 7 tot en met 13 september is de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering), waarin door heel het land aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van laaggeletterdheid. De Bibliotheek Lek & IJssel doet mee met verschillende activiteiten, voor ouders en jonge kinderen, én voor professionals. 

Onze maatschappij is heel erg gericht op taal. Als je moeite hebt met lezen en schrijven is het lastig om zelfstandig mee te doen. Voldoende taalontwikkeling bij jonge kinderen is dus van levensbelang voor later. Voorlezen speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook verhalen vertellen en samen praten.

TAALFEEST ‘DE STIP’ Op woensdag 9 september van 15.00 tot 16.00 uur kun je luisteren naar het grappige verhaal ‘De Stip’ van Peter Reynolds. Na het voorlezen ga je taalspelletjes doen en letters tekenen. Alle kinderen van 3 tot 6 jaar met hun ouders zijn welkom, maar vanwege de coronamaatregelen is er beperkt plek. Gratis kaartjes kunnen van te voren worden afgehaald in de Bibliotheek Houten-Centrum of worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar houten@bibliotheeklekijssel.nl.

WIE WINT DE IPAD? Na afloop van het Taalfeest is de prijsuitreiking van Zomerlezen met Bip. Kinderen in de leeftijd tot en met 8 jaar hebben deze zomer stempels gespaard in hun Bip-paspoort door boeken te lezen en (taal)activiteiten te doen. Alle kinderen die hun stempelkaart hebben ingeleverd, maken kans op een iPad of één van de twee boekenpakketten. Stempelkaarten kunnen tot 4 september worden ingeleverd bij de Bibliotheek.

BRIEVENWASSERETTE In de Week van Lezen en Schrijven organiseert de Bibliotheek als partner van Taalhuis Lekstroom ook een Brievenwasserette op maandag 7 september. De Brievenwasserette is een workshop op uitnodiging waarin officiële brieven van organisaties met hulp van schrijfcoaches en taalleerders worden herschreven in begrijpelijke taal. Voor meer informatie over de Brievenwasserette kunt u contact opnemen met Nienke Rijkeboer: nienkerijkeboer@bibliotheeklekijssel.nl of 06 10 99 55 21.

advertentie
advertentie