Samen de bomen snoeien
Samen de bomen snoeien Jetske Goudswaard

De Gildengaard zoekt snoeiers

1 maart 2020 om 07:23 Natuur en milieu

HOUTEN De boomgaard naast basisschool 't Schoolhuys is een mooi aandenken aan het oude Houten. In de lente zijn er prachtige bloesem en in het najaar heerlijke appels. De buurtbewoners hebben het beheer in eigen hand genomen. Voor het snoeien en oogsten kunnen ze extra hulp goed gebruiken. De afgelopen jaren is dat een erg leuke activiteit gebleken, met een heerlijke lunch na afloop. Er is professionele begeleiding en voldoende veilig gereedschap.

In het najaar organiseren ze een plukdag met koffie, thee en natuurlijk appeltaart. Iedereen neemt appels mee naar huis en wat overblijft wordt geperst tot appelsap. Lekker buiten bezig zijn, fruitbomen leren snoeien en samen een leuke klus klaren. En heerlijke appels in de herfst.

7 maart en 14 maart zijn de snoeidagen. Start om 9.30 uur met koffie en lekkers op Goudsmedengilde 1. Daarna ga je de boomgaard in.  Doe je mee of wil je informatie? Stuur een mail naar: Elna Koolhaas elna.k@casema.nl, Eveline 't Hart e.t.hart@kpnmail.nl, Jetske Goudswaard jetske@goudswaard.com, Netty Schoots ahschoots@yahoo.com

advertentie
advertentie