Gedichtendag op College de Heemlanden, iedereen is welkom om het mee te beleven.
Gedichtendag op College de Heemlanden, iedereen is welkom om het mee te beleven. College de Heemlanden

Gedichtendag College de Heemlanden

28 november 2019 om 15:30 Onderwijs

HOUTEN Op dinsdag 10 december a.s. vindt alweer voor de elfde keer de jaarlijkse Gedichtendag plaats voor alle leerlingen uit 3 atheneum van College de Heemlanden. De Gedichtendag gaat over dichten en kunst, maar niet alleen over dichtkunst. Het gaat verder. De leerlingen zijn op een praktische en creatieve manier aan de slag gegaan met gedichten die ze zelf geschreven hebben.

De docenten hebben hen uitgedaagd om in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels én Spaans zelf een gedicht te schrijven. De ervaring heeft geleerd dat zij dat prima kunnen en vaak ook leuk vinden. Zeker na een motiverende introductieles in de betreffende taal.

De leerlingen volgden 'workshops' van 70 minuten bij de vijf talen en kunst. Daarna, tijdens de afrondende projectdag op 10 december, maken ze van hun mooiste gedicht een tweedimensionale, creatieve kunstuiting in de vorm van een tekening of een schilderij met daarbij de tekst van een gedicht. Daarnaast gaan alle leerlingen in groepjes, begeleid door ingehuurde experts van buiten de school, een creatieve kunstuiting van geselecteerde gedichten voorbereiden: een podiumpresentatie. Dat kan bijvoorbeeld dans zijn, maar ook rap, zelf muziek spelen en/of zingen, toneel en dit jaar het eerst 'boomwhackers' (een muziekstuk maken met vrolijk gekleurde kunststofbuizen met elk een eigen toon).

De dag zal worden afgesloten met een podiumpresentatie van drie onderdelen: een expositie van een creatieve kunstuiting van de leerlingen, een PowerPointpresentatie van hun gedichten en podiumacts van alle leerlingen.

Ook dit jaar mogen de leerlingen weer het grote podium van Theater Aan de Slinger gebruiken. Het resultaat van dit alles is dus te zien op dinsdag 10 december tussen 14.30 en 15.30 uur in Theater Aan de Slinger

Iedereen is welkom. Belangstellenden worden vanaf 14.10 uur verwelkomd met een kopje thee of koffie in de foyer van het theater.

 

advertentie
advertentie