De offieciële opening van het museum.
De offieciële opening van het museum. Tour de Schalkwijk

Tourmuseum op feestelijke wijze geopend

21 juli 2019 om 08:00 lokaal

SCHALKWIJK Vrijdagavond zijn alle ploegen in de vijftigste editie van de Tour de Schalkwijk gepresenteerd tijdens het Tour sportgala. Hierbij werden alle kinderen naar voren gehaald zodat het hele dorp weet wie aankomende week voor de gele trui gaan strijden. Na dit onthaal was er voor de kinderen een diner en kinderdisco, gevolgd door de opening van het Tourmuseum.

De rennertjes waren klaar om zichzelf te presenteren na een week lang te hebben getraind met hun ploeg onder begeleiding van de ploegleiders. De 110 kinderen droegen allemaal een mooi jubileumshirt met in gouden letters hun naam en rugnummer gedrukt. Na deze presentatie, en giechelend op het podium te hebben gestaan, konden de ploegen aanschuiven aan een mooi gedekte tafel om te dineren. Bij de kinderdisco die hierop volgde was een goede sfeer aanwezig met veel swingende bewegingen en deze avond eindigde met een polonaise naar buiten.

Voor de dorpsinwoners was er een feestelijke opening van het Tourmuseum in de Wiese. Het museum, gevuld met herrineringen van de afgelopen 50 jaar, werd geopend door één van de oprichters Willy Kruijssen en de burgemeester. Het Tourmuseum blijft gedurende de hele Tourweek open, voor openingstijden kunt u de jubileumsite van de Tour raadplegen. Op maandag, dinsdag en donderdag is van zeven tot acht uur 's avonds het Tour Café live op radio, YouTube en Facebook in samenwerking met Omroep Houten. Tijdens dit uur zullen tafelgasten aanschuiven en wordt teruggeblikt naar de rit van die dag.

De Tour gaat vandaag van start. 

Ploegenpresentatie
Afbeelding
advertentie
advertentie