Kippers en Marianne op de duofiets
Kippers en Marianne op de duofiets Fietsfeest Houten

Voor iedereen fietsplezier in de Fietsweek

9 juni 2019 om 11:30 lokaal

HOUTEN Van 16 tot en met 23 juni organiseert de gemeente Houten, als beste fietsstad van Nederland, zeven uiteenlopende fiets evenementen. De vooral feestelijk ingestoken activiteiten zijn een stimulans om het fietsen in en naar Houten te blijven stimuleren. Peter Kippers, een van de deelnemers met een beperking aan de fietstocht Eiland van Schalkwijk, hoopt gelijk dat de tocht een jaarlijks terugkerend evenement zal worden.

Hoog en Droog Kijken bij het 1e fietsweek evenement Fiets'm d'r in gaat de 56e jarige Kippers als eerste doen. ,,Dat is echt een heel moeilijk en daarmee een spectaculair onderdeel. Zelf heb ik in 2004, samen met vrienden en mijn dochters Lisa en Joska ook met een Te land ter zee en in de lucht onderdeel meegedaan. Dat was bij Hoog en Droog en wonnen wij ook nog de originaliteitsprijs'', zegt hij 15 jaar later met een grote grijns op zijn gezicht. ,,Ik kan daarom uit ervaring zeggen dat elke deelnemer die aan Fiets'm d'r in meedoet, veel bouw- en deelname plezier zal hebben. Je kan heerlijk je creativiteit kwijt en het allerbelangrijkste is gewoon lekker bezig zijn met elkaar".

Wind op de kop Kippers, heeft sinds 2015 vanwege zijn beperking een duofiets. Samen met Marianne, zijn vrouw, maken ze daarom veel gebruik van de zeer fietsvriendelijke fietspaden in Houten. Volgens Kippers is het heerlijk om dan de wind op de kop te voelen. Het geweldige fietspaden net biedt hen tevens de mogelijkheid om de lokale contacten te kunnen blijven onderhouden. Kippers: "ondanks dat een duofiets 116cm breed is, kunnen wij door alle afzetting paaltjes fietsen en daarmee komen waar wij willen. Niet voor niets is Houten voor de 2e maal weer de fietsstad van Nederland geworden"!

Speciale fietsen De fietstocht 'Eiland van Schalkwijk' lijkt hem een leuk evenement om aan deel te nemen. Hij zal een tocht maken van 10 km. Maar je kunt ook 20, 40 of 60 km fietsen. Alle routes gaan in elk geval over het Eiland van Schalkwijk. Kippers: " het leuke aan deze tocht is dat er speciaal voor mensen met een beperking er ook verschillende soorten fietsen beschikbaar zijn, zoals tandems en duofietsen. Er zijn zelfs vrijwilligers die mee fietsen. Dat is toch super"? Het grappige van die speciale fietsen vindt Kippers dat waar je het even parkeert er meestal gelijk kinderen en volwassenen op af komen om te zeggen "dat is een handige en leuke fiets". Dat aan zijn fiets ook de ingeklapte rolstoel bevestigd kan worden, maakt dat je je ook vrij voelt om te gaan waar je wilt.

Blijvertje Kippers neemt de deelname uitnodiging van wethouder Kees van Dalen met beide handen aan. Ik vind het top dat er ook activiteiten georganiseerd worden voor mensen met een beperking. Ik voel mij daarom welkom en ga er samen met Marianne een groot fietsfeest van maken. De fietsweek begint met Fiets'm d'r in op 16 juni op de Rietplas. Daar kunnen mensen zich nog voor aanmelden. Ook voor de fietstocht Eiland van Schalkwijk is opgave gewenst. Je kunt starten tussen 18.00 en 19.30 uur vanaf het clubhuis van de Wielertoerclub op de Kruisboog. De finish is op Het Rond bij het Fietscafé van de Heren van Houten. Daar kun je genieten van een Kuitenbijter, een biertje van de Houtense brouwerij Hommeles, of een ander drankje.  Kippers: "ik hoop dat de fietstocht een blijvertje zal zijn.

advertentie
advertentie