Henk van Garderen, Ebo Ebens en Jan-Willem Hendriks zijn enthousiast over de campagne om V.V. 't Goy aantrekkelijker te maken.
Henk van Garderen, Ebo Ebens en Jan-Willem Hendriks zijn enthousiast over de campagne om V.V. 't Goy aantrekkelijker te maken. Richard Thoolen

VV 't Goy op campagne om te groeien

7 mei 2019 om 15:47 Sport

'T GOY Voetbalvereniging 't Goy is gestart met een grootse campagne om de vereniging beter op de kaart te zetten. Voorzitter Henk van Garderen, dames trainer/coach Ebo Ebens en sponsorcommissaris Jan-Willem Hendriks lichten het hoe en waarom van deze campagne toe.


DORPSCLUB VV 't Goy bestaat inmiddels 57 jaar en is een gezellige club waar door mannen, vrouwen, jongens en meisjes met veel plezier gevoetbald wordt. Van Garderen:,,We worden gezien als een dorpsclub, waar de gezelligheid voorop staat. Daar is op zich niets mis mee, maar als club zouden we ons in de breedte verder kunnen ontwikkelen. Het bestuur werd daar enkele weken geleden op geattendeerd door Ruben Uppelschoten, begeleider van JO8 en Ebo Ebens. Ebens: ,,Ik loop nu zo'n 5,5 jaar rond bij 't Goy en deed daar mijn ding: het trainen en begeleiden van de meisjes- en damesteams. Dat liep allemaal lekker, maar toen ik eens goed om me heen ging kijken dacht ik dat ik misschien wel meer voor de club zou kunnen doen. Dat idee leefde ook bij Ruben en samen spraken we door hoe dat er dan uit zou kunnen komen te zien." De heren stelden een concreet plan op om de gehele club verder te professionaliseren.

BLIJ MEE Van Garderen: ,,Daar waren we heel blij mee, want van origine zijn we hier meer doeners dan denkers. In het kort komt het er op neer dat we hier in 't Goy een fantastische accommodatie hebben, enthousiaste spelers en veel goedwillende vrijwilligers, maar dat we er nog niet alles uithalen wat er aan potentie inzit." Ebens: ,,Achterliggende doelstelling is om de gehele club op een hoger niveau te tillen, zodat het voor een ieder leuk en uitdagend is om hier te spelen. We willen aantrekkelijk zijn en blijven voor alle spelers, zowel binnen als buiten 't Goy. Een stevig fundament van laag tot hoog. We willen niet alleen in de selectieteams investeren, maar ook in alle andere teams. Dat betekent dat we er voor gaan zorgen dat ook de niet-selectieteams kwalitatief goede training ontvangen en effectiever zullen groeien. Dat doen we door te investeren in de trainers en coaches, veelal welwillende ouders. Door trainers en coaches beter op te leiden en ook te begeleiden zullen zij meer gemotiveerd raken, meer kennis en kunde verkrijgen en die overdragen op de spelers. De club zal daardoor groeien in de breedte."

PLAN De mannen hebben er grondig over nagedacht en kwamen met een actielijst met 55 concrete punten. Ebens: ,,We hebben zoveel acties bedacht dat we ze niet allemaal tegelijk in uitvoering kunnen nemen maar ze in de tijd moeten spreiden. Wat we wel direct oppakken is het beter op de kaart zetten van V.V. 't Goy." Hendriks: ,,Als eerste willen we onze naamsbekendheid vergroten. Dat doen we door overal in de regio zichtbaar te zijn via advertenties in de krant, reclameborden langs de rondweg, mobiele reclame op busjes en flyers. Ten tweede willen we dat men weet dat iedereen bij ons kan komen voetballen en er persoonlijke aandacht is. Wij staan garant voor zowel plezier als ontwikkeling. Ten derde bieden we naast het veldvoetbal ook veel andere vormen van vermaak. Populair is bijvoorbeeld de playstation-competitie, maar ook gaan we regelmatig naar het buitenland om daar mee te doen aan internationale toernooien. Verder hebben we een betrokken bedrijfsleven waardoor we iedereen die bij ons speelt kunnen sponsoren, minstens een shirtje en een tas."

MEER DAN SPORT Van Garderen:,,Wij zijn een echte vereniging. Bij ons ben je onderdeel van de club. We gaan uit van het principe van sfeervol presteren: we willen het beste uit onze spelers halen zonder dat dat ten koste gaat van het spelplezier. Wij hanteren geen wachtlijsten en wie zich vandaag opgeeft kan bij wijze van spreken morgen al voetballen. Wie interesse heeft kan het vrijblijvend komen proberen. Verdere informatie via info@vvtgoy.nl

advertentie
advertentie